Αναβολή συνεδρίασης για συγκρότηση ΕΣΡ

Αναβολή συνεδρίασης για συγκρότηση ΕΣΡ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πρόφαση τις αλλαγές που προκύπτουν στη σύνθεση της Διάσκεψης των Προέδρων από την υπουργοποίηση ορισμένων εκ των μελών της, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε την Κυριακή την αναβολή της προγραμματισμένης για χθες συνεδρίασης με αντικείμενο την προσπάθεια επανασύστασης του ΕΣΡ. Επί της ουσίας, όπως αναγνωρίζουν κυβερνητικά στελέχη, η αναβολή της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία προγραμματίζεται εκ νέου για την προσεχή Πέμπτη, αποφασίσθηκε υπό τη σκιά του διαφαινόμενου αδιεξόδου και σε μια προσπάθεια η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τον επιπλέον χρόνο για διαβουλεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση. Στον αρχικό κυβερνητικό σχεδιασμό είχε σχεδόν προεξοφληθεί ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, έπειτα από τη θετική ψήφο που έδωσαν στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας στην πρόταση του κ. Βούτση για την ανασύσταση του ΕΣΡ, θα είχαν και χθες στην ίδια στάση. Ωστόσο, κατέστη σαφές στο μεσοδιάστημα και από τα δύο κόμματα ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η θετική ψήφος τους και ότι θα εξετάσουν τη στάση τους εκ του μηδενός. Με αυτά τα δεδομένα, η βασική στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης να εμφανισθεί η Ν.Δ. περιθωριοποιημένη στην αντίθεσή της στη συγκρότηση του ΕΣΡ φάνηκε να ναυαγεί. Ενώπιον μιας τέτοιας εξέλιξης, ανακοινώθηκε η αναβολή της συνεδρίασης.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο την Κυριακή, είχε χαρακτηρίσει «θετικό βήμα» τη στάση που υιοθέτησαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι και κάλεσε τη Ν.Δ. «να προσέλθει με καλή πίστη και να συνδράμει στον διορισμό του ΕΣΡ, ενώ φρόντισε να προσθέσει ότι «η συνεχόμενη άρνησή της θα αποτελεί όχι μόνον πρόκληση, αλλά και διαρκή θεσμική εκτροπή». Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα προχωρήσει, καθώς, όπως ανέφερε, «κανείς δεν πρόκειται να συνεχίσει να εκπέμπει ως καταληψίας δημόσιων συχνοτήτων». Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι, εφόσον δεν συγκροτηθεί το ΕΣΡ, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για προσωρινές άδειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή