Επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιεί ο Κ. Μητσοτάκης

Επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιεί ο Κ. Μητσοτάκης

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στις Καρυές όπου τον υποδέχθηκε η Ιερά Κοινότητα και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου 'Ορους Αρίστος Κασμίρογλου.

Ο αρχηγός της ΝΔ επισκέφθηκε τον ιερό ναό στο Πρωτάτο και τα γραφεία Ιεράς Κοινότητας, ενώ τον συνοδεύουν ο βουλευτής της ΝΔ Κων. Τσιάρας, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις Μονές, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Ξενοφώντος στην οποία και θα διανυκτερεύσει.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στην Ιερά Κοινότητα ανέφερε τα εξής:

«Άγιε Πρωτεπιστάτα, Σεβαστή Ιερά Κοινότητα και Πατέρες,

Θερμά σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας στην παράκλησή μου να επισκεφτώ Προσκυνηματικά το Άγιον Όρος με εκλεκτούς συνεργάτες και για την εγκάρδια υποδοχή σας.

Σας ζητώ συγγνώμη για την προηγηθείσα αναβολή της επισκέψεώς μου.Έχω έρθει αρκετές φορές στο παρελθόν το Άγιον Όρος. Την τελευταία φορά μάλιστα συνόδευσα τον πατέρα μου. Η σημερινή επίσκεψη αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μένα, καθώς πραγματοποιείται με την ιδιότητα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σε αυτήν προσέρχομαι με βαθύτατο σεβασμό και ταπείνωση ενώπιον της προστάτιδας του Ιερού αυτού Τόπου, της Παναγίας “Άξιον Εστί”, ζητώντας την ευλογία και τη στήριξή Της για το Έθνος μας, την πατρίδα μας, το λαό της.

Είμαστε, πράγματι, υπερήφανοι που στην Ελλάδα μας βρίσκεται αυτή η χερσόνησος, μοναδική στο χάρτη της Οικουμένης.

Εσείς με την συνεχή παρουσία και προσφορά Σας για χίλια και πλέον χρόνια διατηρείτε αναλλοίωτη την ορθόδοξη πίστη και παράδοση, την ορθόδοξη αλήθεια και το ορθόδοξο ήθος, προσευχόμενοι αδιαλείπτως για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.                                          

Ιδιαιτέρως για εμάς τους Έλληνες, τα δύσκολα αυτά χρόνια, ο Άθως με τα μοναστήρια του αποτελεί τόπο βαθιάς γαλήνης και πνευματικής ησυχίας.

Τόπο θρησκευτικής κατάνυξης και ανάτασης ψυχής, πηγή παρηγοριάς και φάρο ελπίδας για όλους τους Ορθοδόξους.

Δεν ήρθαμε σήμερα κοντά σας ως πολιτικοί για να μιλήσουμε με λόγια πολιτικά, αλλά ως Έλληνες πολίτες και πιστοί για να Σας απευθύνουμε λόγους καρδιάς. 

Είμαστε δίπλα Σας, στο πλευρό σας για όλα. Γιατί η Αθωνική Πολιτεία, το περιβόλι της Παναγίας μας με την ανεξάντλητη πνευματικότητά του μας καθιστά όλους υπόχρεους και υπόλογους απέναντί του. Και πάλι Σας ευχαριστούμε για όλα. Ζητάμε, με πολύ σεβασμό, αγάπη και τιμή, τις ευχές και τις προσευχές Σας, πρώτα απ’ όλα για όλους τους Έλληνες και τον τόπο μας και μετά για εμάς τους σημερινούς ταπεινούς προσκυνητές».

Nωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram φωτογραφία από την Μονή Ξενοφώντος.

 

Μονή Ξενοφώντος Άγιο Όρος

A photo posted by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_) on

 

Nov 17, 2016 at 1:26am PST

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή