Κικίλιας: «Να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας εάν δεν μπορεί να κυβερνήσει»

Κικίλιας: «Να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας εάν δεν μπορεί να κυβερνήσει»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, απορρίπτοντας ταυτόχρονα οποιοδήποτε ενδεχόμενο στήριξης των μέτρων στο πλαίσιο του μνημονίου ή συμμετοχής σε οικουμενικά σχήματα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Οπως είπε χαρακτηριστικά «αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει ας παραιτηθεί», ενώ ξεκαθάρισε ότι «από την παρούσα βουλή δεν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση».

«Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Διαβεβαίωνε οτι θα ολοκλήρωνε την αξιολόγηση έως τις 5 Δεκεμβρίου» ανέφερε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια «συνηθισμένη πρακτική της κυβέρνησης η οποία «παρίστανε οτι κανει σκληρές διαπραγματεύσεις και κατέληξε σε κόφτη και υπερταμείο».

Σε ερώτηση για το εάν θα έρθει και τέταρτο μνημόνιο ο κ. Κικίλιας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση «να βάλει την υπογραφή της σε ένα τέταρτο μνημόνιο όπως υπέγραψε και το τρίτο».

«Η κυβέρνηση έχει βάλει υπογραφή στο τρίτο και οδεύει να βάλει υπογραφή και στο τέταρτο, εμείς οφείλουμε να ελέγχουμε και να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Κάθε φορά που μιλάει η κυβέρνηση για διαπραγμάτευση και κόκκινες γραμμές το μάρμαρο το πληρώνουν πολύ ακριβά οι Ελληνες πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση τι θα πράξει η ΝΔ στην περίπτωση που οι δανειστές προκειμένου να προχωρήσουν σε συμφωνία ζητήσουν διευρυμένη πλειοψηφία στη Βουλή, ο κ. Κικίλιας απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο από την πλευρά της ΝΔ λέγοντας «δεν τίθεται τέτοιο θέμα για εμάς».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή».

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι καθυστερεί να προωθήσει τις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις τονίζοντας πως σε μία κρίσιμη φάση, ο πρωθυπουργός είναι απών, «πουλάει στο εσωτερικό του κοινό δήθεν αριστεροσύνη, με το ταξίδι στη Κούβα».

Οσο για τις θέσεις της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Βουλγαρία και Σερβία τόνισε ότι οι συζητήσεις που είχε με τις ηγεσίες των δύο χωρών είχαν τριπλό αποτέλεσμα: Την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή, την οικοδόμηση σχέσεων ειρήνης και συνεργασίας, καθώς και την ουσιαστική διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με έμφαση στο εμπόριο και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή