Πολύ σοβαρές οι καταγγελίες του ΚΚΕ, τονίζουν κυβέρνηση και ΝΔ

Πολύ σοβαρές οι καταγγελίες του ΚΚΕ, τονίζουν κυβέρνηση και ΝΔ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ είναι εξαιρετικά σοβαρές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους», σημειώνει ακόμη και καταλήγει: «Ηδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Νέα Δημοκρατία, κάνει λόγο επίσης για «πολύ σοβαρή καταγγελία, επισημαίνοντας ότι είναι «αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη». Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση «να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση», τονίζοντας ότι είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ «ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Ζαμπίρα, καθώς και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών».

Το Ποτάμι, από την πλευρά του, καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει, τονίζοντας ότι «παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016».

ΟΤΕ: Δεν έχει παρατηρηθεί δυσλειτουργία

Δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, ενώ ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ σχετικά με την καταγγελία του ΚΚΕ για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται».

«Η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές  για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας», προστίθεται ακόμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή