Στην τροχιά του 20ού Συνεδρίου το ΚΚΕ

Στην τροχιά του 20ού Συνεδρίου το ΚΚΕ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 30 Μαρτίου θα γίνει το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ. Την απόφαση αυτή οριστικοποίησε χθες η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, σε συνεδρίασή της η οποία καθόρισε ότι το Συνέδριο θα είναι 4ήμερο (30 Μαρτίου – 2 Απριλίου).

Οπως προβλέπει το καταστατικό του Περισσού, στο Συνέδριο θα γίνει μια έκθεση της Κ.Ε. για τα πεπραγμένα του κόμματος από τον Aπρίλιο του 2013 –τότε είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο Συνέδριο– ενώ θα καθοριστούν τα νέα καθήκοντά της για την επόμενη τετραετία. Η εξειδίκευση των θέσεων της Κ.Ε., όπως επίσης ανακοινώθηκε, θα γίνει από τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» στις 18 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, δε, όπως επίσης προβλέπει το καταστατικό του ΚΚΕ, το Συνέδριο θα εκλέξει τη νέα Κεντρική Επιτροπή, όπως και τη νέα Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου του κόμματος. «Ο λαός μας δεν πρέπει να περιμένει παθητικά τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση και τι θα κάνει το κουαρτέτο. Eρχονται πολλά νέα αντιλαϊκά μέτρα και με τη δεύτερη αξιολόγηση και με την απομείωση, όπως λένε, του χρέους και χρειάζεται αγώνας και κινητοποίηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημ. Κουτσούμπας και κάλεσε τους πολίτες «να συμπορευτούν εδώ και τώρα με το ΚΚΕ και να εγκαταλείψουν και τους προηγούμενους, που τους γνώρισαν και τώρα θέλουν να κάτσουν πάλι στην καρέκλα της εξουσίας και τους σημερινούς που κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή