Πυρά κατά κυβέρνησης από Γεννηματά για την αύξηση της ανεργίας

Πυρά κατά κυβέρνησης από Γεννηματά για την αύξηση της ανεργίας

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις 81.000 απολύσεις που καταγράφηκαν μόνον τον προηγούμενο Οκτώβριο επικαλέστηκε χθες η κ. Φώφη Γεννηματά ως το ενδεικτικότερο πειστήριο της πλήρους αποτυχίας της κυβέρνησης σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς. «Με τα επίσημα στοιχεία της “Εργάνης” κατέρρευσε ένα ακόμη κυβερνητικό επιχείρημα για την τάχα μείωση της ανεργίας», είπε από το Κιλκίς, όπου περιοδεύει, και, αφού υπενθύμισε ότι τα στοιχεία του Οκτωβρίου αποτελούν θλιβερό ρεκόρ για όλη την πενταετία, άσκησε δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και για το αποτέλεσμα που δήθεν πέτυχε στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

«Πήραν το χειρότερο για τη χώρα από αυτό που ζητούσε και το ΔΝΤ και η Ευρώπη», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι η μεν περιβόητη αναδιάρθρωση του χρέους –αν τελικώς επιτευχθεί–θα ωφελήσει τους Ελληνες μετά 24 χρόνια, ενώ παράλληλα προεξόφλησε ότι είναι αδύνατον να επιτευχθεί το πλεόνασμα 3,5%, για το οποίο δεσμεύθηκε η κυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια. Καταλόγισε, δε, στον κ. Τσίπρα ότι «κατόρθωσε» να προσφέρει στο ΔΝΤ ένα φύλλο συκής, ώστε να επιστρέψει στο πρόγραμμα, και ταυτόχρονα να κάνει και τον κ. Σόιμπλε να ξενοιάσει όχι μόνο μέχρι τις γερμανικές εκλογές, αλλά για αρκετά χρόνια ακόμα. «Χάρη στη διαπραγμάτευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουμε δύο μνημόνια στο κατώφλι μας. Το μνημόνιο 3 plus με το ΔΝΤ και το μνημόνιο 4, μετά το 2018, καθώς ακόμη και ο προϋπολογισμός το προβλέπει ρητά ότι η χώρα θα αργήσει πολύ να ξαναβγεί στις αγορές», τόνισε και χαρακτήρισε το σχέδιο που ψηφίστηκε προχθές «απολογισμό δύο χαμένων χρόνων».

Με αυτό το σκεπτικό, η κ. Γεννηματά επανέλαβε την πρόταση που έκανε και προχθές στη Βουλή για την ανάγκη συγκρότησης μιας κυβέρνησης «ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», όπως την ονόμασε. «Χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, στηριγμένη σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις», είπε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν αυτή πρέπει να προκύψει από την παρούσα Βουλή ή μέσα από εκλογές.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η συγκεκριμένη επιμονή της κ. Γεννηματά να ζητεί διαρκώς οικουμενική κυβέρνηση (υπονοώντας ότι μόνον αν συμπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. θα μπει και το ΠΑΣΟΚ σε ένα υπουργικό σχήμα) δεν βρίσκει σύμφωνους τους πάντες στο κόμμα της. Μάλιστα, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εσχάτως υποστηρίζει ότι η εν λόγω τακτική θα αποβεί εντέλει και επιζήμια για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς οι πολίτες δεν κατανοούν και ευλόγως ποιο ρόλο αλλά και ποια ισχύ θα είχε το ΠΑΣΟΚ αν συγκυβερνούσε ποτέ από κοινού με τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή