ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Η κυβέρνηση να δρομολογήσει άμεσα εκλογές»

nd-i-kyvernisi-na-dromologisei-amesa-ekloges-2165469

Ανακοίνωση σε έντονους τόνους εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία κατά του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας πως στην ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία υποσχέθηκε ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα λιτότητας, παρότι έχει συμφωνήσει «σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. για πολλά χρόνια. Δηλαδή, σε διαρκή λιτότητα για τους Έλληνες, που κρατά αιχμάλωτη την ελληνική οικονομία και τσακίζει τις προοπτικές ανάπτυξής της».

Η ΝΔ επαναλαμβάνει το αίτημα για εκλογές, αναφέροντας: «Να δρομολογήσει άμεσα εκλογές, ώστε με πολιτική αλλαγή να αποκτήσουν ελπίδα οι Έλληνες και προοπτική η πατρίδα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Στη χθεσινή του ομιλία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δήθεν δεν συμφωνεί με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. μετά το 2018 και ότι δήθεν δεν θα πάρει νέα μέτρα λιτότητας.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας συμφώνησε για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. για πολλά χρόνια:

Στο 3ο Μνημόνιο (Αύγουστος 2015, Ν. 4336/2015, σελ. 1015)
Στο Συμπληρωματικό Μνημόνιο και την Έκθεση Συμμόρφωσης για την πρώτη αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ιούνιος 2016, σελ. 14)
Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016 (Δήλωση Συμπερασμάτων, τρίτη παράγραφος).

Ο κ. Τσίπρας για να γαντζωθεί στην εξουσία, ήδη από το 2015, συμφώνησε σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. για πολλά χρόνια. Δηλαδή, σε διαρκή λιτότητα για τους Έλληνες, που κρατά αιχμάλωτη την ελληνική οικονομία και τσακίζει τις προοπτικές ανάπτυξής της.

Και τη συμφωνία που αυτός υπέγραψε ούτε θέλει, ούτε μπορεί να την αλλάξει.

Ας σταματήσει, λοιπόν, να καταστρέφει τη χώρα.

Να δρομολογήσει άμεσα εκλογές, ώστε με πολιτική αλλαγή να αποκτήσουν ελπίδα οι Έλληνες και προοπτική η πατρίδα».