ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους

voyli-yperpsifistike-to-ektakto-voithima-stoys-syntaxioychoys-2165881

Με 196 ψήφους εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος στους συνταξιούχους. Υπενθυμίζεται ότι, έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε. ονομαστική ψηφοφορία.

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ. «Παρών» δήλωσε η Νέα Δημοκρατία, ενώ απείχαν το Ποτάμι και η Ενωση Κεντρώων.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γ.Καρράς Στ.Παναγούλης και Ν.Νικολόπουλος. Ψήφισαν συνολικά 257 βουλευτές.

Η συζήτηση εξελίχθηκε από το πρωί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και με έντονο προεκλογικό άρωμα. 

Κυβερνητική πηγή: Πολιτικό ατόπημα η στάση της ΝΔ

«Πολιτικό ατόπημα» και «γκάφα ολκής» χαρακτήριζε από τις Βρυξέλλες κυβερνητική πηγή τη στάση της ΝΔ στην ψήφιση των  μέτρων στη Βουλή.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, «η αξιωματική αντιπολίτευση εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και διέπραξε τεράστιο πολιτικό λάθος, υπερθεματίζοντας τη γερμανική ένταση», σχολίαζε η ίδια πηγή. Η οποία, συν τοις άλλοις, προέβλεπε ότι η σημερινή στάση της ΝΔ θα είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει και στο μέλλον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένων των διαφωνιών που εκφράστηκαν στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα.

Αντιθέτως, «το ΠΑΣΟΚ τήρησε καλή στάση», αναγνώρισε η ίδια πηγή. Η οποία όμως απηύθυνε μομφή, ωστόσο, στον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο γιατί, αφού ψήφισε, «κατήγγειλε την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία». Όταν ζητήθηκε από κυβερνητική πηγή να σχολιάσει την έκθεση των θεσμών για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, παρατήρησε πως αν και διατυπωμένη σε σκληρή γλώσσα, δίδεται τεχνικά η δυνατότητα να προχωρήσει η διαδικασία.