Δένδιας σε κυβέρνηση: Εσείς που ψηφίσατε «όχι», μας εγκαλείτε για το «παρών»

Δένδιας σε κυβέρνηση: Εσείς που ψηφίσατε «όχι», μας εγκαλείτε για το «παρών»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση σε υψηλούς τόνους, στις αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας και με αιχμή την κριτική για το «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία, τόνισε ότι η κυβέρνηση «βρίσκει πέπλο συκής» για τα όσα πράττει, κατηγορώντας την αντιπολίτευση.

«Ό,τι και να γίνει, άλλη είναι η κυβέρνηση, αυτοί φταίνε. Εμείς, λοιπόν, καταργήσαμε το ΕΚΑΣ; Από την 1η του Ιανουαρίου 2017, η προηγούμενη κυβέρνηση το κατήργησε; Τις υπουργικές αποφάσεις που θα υπογραφούν για την κατάργηση, η προηγούμενη κυβέρνηση θα τις υπογράψει και θα τις υλοποιήσει; Θα περικόψετε 430 εκατομμύρια το 2017» ανέφερε ο κ. Δένδιας απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Απέναντι σε κείνα που εγκάλεσε η κυβέρνηση την αξιωματική αντιπολίτευση, για την στάση της στην ψηφοφορία της τροπολογίας για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, ο κ. Δένδιας, σε έντονο ύφος, είπε: «Ο τελευταίος, στον οποίο θα απολογηθούμε τι ψηφίζουμε, είναι αυτή η κυβέρνηση, η οποία αυτή τη στιγμή, δημοσκοπικά, καταγράφει κάτι λίγο πάνω από 10%» και εξήγησε πως η ΝΔ ψήφισε «παρών» γιατί «η κυβέρνηση μας εξαπάτησε».

«Όταν ήρθε ο πρωθυπουργός εδώ, ο οποίος θυμίζω, στην παροχή βοήθειας το 2014 τι είχε εξεμέσει εναντίον τότε του κ. Σαμαρά και εναντίον της τότε κυβέρνησης, αυτός, ο ίδιος πρωθυπουργός, δεν αποκάλυψε στην Εθνική Αντιπροσωπεία ότι δεν έχει καν ούτε κατανόηση, ούτε ενημέρωση με τους εταίρους της χώρας και έθεσε σε πλήρη διακινδύνευση τη διαπραγμάτευση, την οποία ο ίδιος ο υπουργός του, των Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος, είπε ότι αν δεν τελειώσει στις 5 Δεκεμβρίου, είναι καταστροφή» ανέφερε.

«Για την κυβερνητική ασυνεννοησία, τη φαιδρότητα και όλα αυτά, φταίει η αξιωματική αντιπολίτευση; Πρέπει να συμπράττουμε σε ό,τι κάνετε, ως όμηροι, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης; Και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμπάσχουμε με τους αδύνατους στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και υπενθύμισε ότι για το κοινωνικό βοήθημα της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει «όχι», ούτε καν «παρών».

«Είχατε ψηφίσει “όχι” κι έρχεστε τώρα και μας κρίνετε για το “παρών” και μάλιστα με ύφος αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών;» προσέθεσε προς τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης. Ακόμη, ο κ. Δένδιας καταλόγισε απρέπεια και λανθασμένη συμπεριφορά στους υπουργούς εκείνους της κυβέρνησης που «βρίζουν» τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, για να εξυψωθούν στα μάτια του πρωθυπουργού, προσθέτοντας: «Ο καθένας στο ανάστημά του».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή