Βενιζέλος: Ανάκτηση της εθνικής αξιοπιστίας

Βενιζέλος: Ανάκτηση της εθνικής αξιοπιστίας

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις ακραίες καταστάσεις για τη χώρα και τους Ελληνες που θα προκαλούσε τυχόν αποδοχή της γνωστής πρότασης Σόιμπλε για «οικειοθελή» αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αναφέρθηκε εκ νέου χθες ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του αυτή τη φορά σε συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για το Χρέος του Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τού έθεσε «ευθέως δύο φορές τουλάχιστον –το έχει πει στα βιβλία του και στις συνεντεύξεις του, δεν λέω κάτι μόνος μου– σε πολύ κλειστές συναντήσεις, το ζήτημα, μήπως είναι καλύτερο για την Ελλάδα να πάει στη δραχμή. Εντάξει, θα υπάρξει μεγάλη ανθρωπιστική κίνηση, μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα πακέτο βοήθειας και χρηματικό –όχι μεγάλο, κάποια δισεκατομμύρια ευρώ– και ένα “αεροπορικό καραβάνι”, μια “αερογέφυρα”, η οποία θα λύνει προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών, τροφοδοσίας – και βεβαίως θα παίρνετε από τα μηχανήματα των τραπεζών σφραγισμένα ευρώ, δηλαδή μη εμπορεύσιμα, δραχμές δηλαδή, ώσπου να τυπωθεί το νέο νόμισμα, τα οποία θα είναι κάποια 50 ευρώ ή 60 ευρώ την εβδομάδα». Ο κ. Βενιζέλος προσέθεσε πως κάτι τέτοιο δεν μπορούσε ούτε μπορεί οποιοσδήποτε να το αποδεχθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη «ανάκτησης της εθνικής αξιοπιστίας», καθώς και τα προβλήματα που δημιουργεί το «έλλειμμα εμπιστοσύνης». Τούτων δοθέντων και με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων δύο ετών, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος.

Ζητάμε τώρα τις εγγυήσεις του 2012 αλλά δεν μας τις δίνουν, διότι υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης, σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι την ευθύνη για τη δημιουργία αυτού του ελλείμματος φέρει η σημερινή συγκυβέρνηση με τις επιλογές και τους χειρισμούς της. Υπό αυτό το πρίσμα, σχολίασε: «Αυτό που γίνεται με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, με συγχωρείτε θα το πω, είναι κοροϊδία. Μας κοροϊδεύουν, διότι είναι βραχυπρόθεσμα μέτρα μακροπροθέσμου αποδόσεως, το 2060».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή