Ρύθμιση από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ που είχε… καταγγείλει ο Τσίπρας

Ρύθμιση από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ που είχε… καταγγείλει ο Τσίπρας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θύμα» του μικρού χάους που επικρατούσε χθες στη Βουλή και της ασυνεννοησίας μεταξύ των κομμάτων, υπήρξε βουλευτική τροπολογία μέσω της οποίας προβλεπόταν «αναστολή των διατάξεων νόμων οι οποίες προβλέπουν ατομική και αλληλέγγυο ευθύνη φυσικών προσώπων με νομικό πρόσωπο, προσωπική κράτηση, διοικητικά μέτρα, διοικητικές κυρώσεις, διοικητικές ποινές, ποινική και αστική ευθύνη για τη μη καταβολή παντός φόρου», ζήτημα το οποίο έχει σχέση με προέδρους και μέλη Δ.Σ. αγροτικών συνεταιρισμών.

Αρχικώς, σχετική τροπολογία κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας αίσθηση και πολλά σχόλια στο Περιστύλιο, καθώς εμφανίζονταν να κάνουν αυτό που προ ολίγων μηνών είχε χαρακτηρίσει ως «αντισυνταγματική και με τη βούλα παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» ο πρωθυπουργός! Την τροπολογία συνυπέγραφαν οι Σπ. Λάππας, Στ. Αραχωβίτης, Παναγιώτα Βράντζα και Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη. Υπενθυμίζεται ότι σε συζήτηση πολιτικών αρχηγών, στις 29 Μαρτίου τρέχοντος έτους, ο κ. Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος σε αναλόγου περιεχομένου νομοθετική ρύθμιση επί κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, έλεγε ότι ήταν –τότε– πράξη παρέμβασης στη Δικαιοσύνη. «Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω εγώ τι σημαίνει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από τα πρόσφατα, τα δικά σας έργα και τις δικές σας ημέρες και, μάλιστα, τι σημαίνει αντισυνταγματική και με τη βούλα παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», έλεγε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Με τον ν. 4224/2013, με το άρθρο 19 σταμάτησαν όλες οι ποινικές διώξεις για τα διοικητικά συμβούλια των αγροτικών συνεταιρισμών κάθε βαθμού». Σε εκείνο το σημείο τον χειροκρότησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Μόλις, όμως, το θέμα έλαβε δημοσιότητα (μέσω και του Kathimerini.gr), οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέσυραν την τροπολογία. Λίγο αργότερα, ωστόσο, παρόμοιες τροπολογίες κατέθεσαν τόσο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όσο και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Διακομματική συνεννόηση

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο κ. Λάππας υποστήριξε πως υπήρξε διακομματική συνεννόηση για να περάσει η συγκεκριμένη ρύθμιση, τόνισε πως εξακολουθεί να είναι αναγκαία και σημείωσε πως με αργοπορία οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν τη δική τους.

Ο ίδιος πρόσθεσε, μάλιστα, πως αφού φαίνεται να διαπιστώνεται διακομματική συναίνεση, θα επιχειρηθεί με την έναρξη του νέου έτους και πριν ανοίξουν τα δικαστήρια να ψηφιστεί σχετική τροπολογία που θα ενταχθεί στο πρώτο νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει στην Ολομέλεια προς έγκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή