Στα χέρια της Αθήνας το email των θεσμών για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Στα χέρια της Αθήνας το email των θεσμών για τις εξαγγελίες Τσίπρα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντατικές είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών για το θέμα της αξιολόγησης του πακέτου παροχών της κυβέρνησης και του ξεπαγώματος των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Σύμφωνα με στέλεχος του Υπουργείο Οικονομικών, το οικονομικό επιτελείο έχει στα χέρια του τα σημεία που ζητούν απαντήσεις οι θεσμοί. Υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου ανέφεραν ότι γίνεται μια συνδιαμόρφωση ενός κειμένου μέσω ανταλλαγής στοιχείων σε ανεπίσημο επίπεδο.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι δεν θα υπάρχει κάποια κατάληξη στις συζητήσεις σήμερα και τοποθετούν χρονικά κάτι τέτοιο για τις αρχές Ιανουαρίου.

Τις τεταμένες σχέσεις Αθήνας – θεσμών των τελευταίων ημερών, φαίνεται να επιβάρυναν ακόμα περισσότερο οι δηλώσεις Σόιμπλε στην εφημερίδα DIE ZEIT.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κληθείς να σχολιάσει τη διαδεδομένη στη νότια Ευρώπη άποψη πως η Γερμανία με την οικονομική πολιτική της λιτότητας είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία πολλών ανθρώπων, απάντησε πως« χωρίς την οικονομική βοήθεια των δισεκατομμυρίων θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ και καιρό» και άφησε σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας πως αδυνατεί να κατανοήσει τις ευθύνες που επιρρίπτει στη γερμανική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, έσπευσε σήμερα να σχολιάσει πως «πρέπει όσοι ιδίως ετούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί πρώτοι τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς…», με κύκλους του Μαξίμου να διευκρινίζουν οι δηλώσεις αυτές δεν απευθύνονται στον Γερμανό υπουργό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή