ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για Τσακαλώτο: «Επιστολή μετάνοιας, επιστολή υποτέλειας, επιστολή παραδοχή»

nd-gia-tsakaloto-epistoli-metanoias-epistoli-ypoteleias-epistoli-paradochi-2167508

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της επιστολής του υπουργού προς τους θεσμούς. «Επαναλαμβάνουν πέντε φορές, ότι θα κάνουν τα πάντα για να τηρήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις τους, κόβοντας ξανά τις συντάξεις. Επιστολή μετάνοιας, επιστολή υποτέλειας, επιστολή παραδοχή», σχολιάζει η αντιπολίτευση, ενώ, αναφερόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καταλήγει: «Όσο γρηγορότερα φύγει τόσο καλύτερο για τη χώρα».

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Α' Αθηνών, κ. Βασίλη Κικίλια:

«Από σήμερα η έννοια εξευτελισμός έχει ονοματεπώνυμο: Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Τσίπρας.

Θα ήταν δικό τους πρόβλημα, αλλά, δυστυχώς, είναι ο Υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός της χώρας.

Όλοι τώρα καταλαβαίνουν γιατί έκρυβαν την επιστολή, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, μετά από την πίεση της Νέας Δημοκρατίας και αφού είχε διαρρεύσει στα Μ.Μ.Ε.

Σε αυτήν ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Τσίπρας ζητούν συγγνώμη για το εφάπαξ – βοήθημα στους συνταξιούχους.

Και δεσμεύονται ότι δεν πρόκειται να δοθεί ξανά στο μέλλον ανάλογο βοήθημα.

Επαναλαμβάνουν πέντε φορές, ότι θα κάνουν τα πάντα για να τηρήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις τους, κόβοντας ξανά τις συντάξεις.

Επιστολή μετάνοιας, επιστολή υποτέλειας, επιστολή παραδοχής.

Αλλά και επιστολή επιβεβαίωσης ότι ο κ. Τσίπρας είναι τελικά ο καλύτερος σύμμαχος των ακραίων κύκλων των δανειστών, εγκλωβίζοντας τη χώρα σε συνεχιζόμενη λιτότητα με αντάλλαγμα την παραμονή του στην εξουσία.

Είναι υπόλογος στα μάτια των δοκιμαζόμενων Ελλήνων.

Όσο γρηγορότερα φύγει τόσο καλύτερο για τη χώρα».

Αυγενάκης: «Ταπείνωση, εξευτελισμός και νέες δεσμεύσεις»

Για «Ταπείνωση, εξευτελισμό και νέες δεσμεύσεις» κάνει λόγο ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή τη δημοσιοποίηση της επιστολής του υπουργού Οικονομικών προς το Γιούρογκρουπ, με σημερινή δήλωση του από το Ηράκλειο.

Ειδικότερα ο κ.Αυγενάκης αναφέρει: «Εξευτελισμός, μετάνοια και νέες δεσμεύσεις. Τώρα αντιλαμβάνονται όλοι γιατί έκρυβαν την επιστολή. Σπαταλούν ευκαιρίες κάνοντας επαναστάσεις απίθανης αφέλειας.

Ζητούν συγγνώμη, δεσμεύονται ότι δε θα δοθεί ξανά στο μέλλον, ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται για σύνταξη και επαναλαμβάνουν πεντάκις ότι θα κάνουν τα πάντα για να τηρήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις τους.

Καμία αξιοπρέπεια. Ταπεινώνουν τη χώρα καθημερινά αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκαλούν. Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή.»