ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν θα περιοριστώ στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ»

k-mitsotakis-den-tha-perioristo-sto-stelechiako-dynamiko-tis-nd-2167828

Τις σκέψεις του για την φιλοσοφία της δικής του κυβέρνησης επανέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στο ραδιόφωνο του Αlpha, ξεκαθαρίζοντας πως η πρόθεση του είναι να μην περιοριστεί στο «στενό στελεχιακό δυναμικό» της ΝΔ αλλά να δημιουργήσει μία πλατιά κοινωνική συμμαχία.

«Δεν θα διαιωνίσω το πελατειακό κράτος. Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι των αρίστων» είπε χαρακτηριστικά χρησιμοποιώντας παράλληλα μία λέξη  – αρίστων – με προφανή στόχο να έρθει σε αντιδιαστολή με την φιλοσοφία της κυβέρνησης και όσα έχουν ειπωθεί κατά το παρελθόν περί «αριστείας».

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος πως αυτό δεν περιορίζεται στο εσωτερικό της ΝΔ και στο υπάρχον στελεχιακό δυναμικό.

«Δεν θα περιοριστώ στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ, αλλά θα αναζητήσω μία συνολική συστράτευση, σε μία προσπάθεια εθνικής ανατάσης» ήταν η χαρακτηριστική φράση του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας παράλληλα για το ευρύτερο πλαίσιο στην χώρα είπε πως «Χρειάζεται αλλαγή συνειδήσεων  και φιλοσοφίας» και κατέληξε με την πάγια θέση του πως «σε αυτή την κοινωνική συστράτευση η οποία ξεπερνά τα όρια της ΝΔ θα πρέπει να καλέσουμε και άλλους».