Επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στην αιολική ενέργεια βλέπει ο Γ. Σταθάκης

Επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στην αιολική ενέργεια βλέπει ο Γ. Σταθάκης

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεφάλαια 1 δισ. ευρώ θα επενδυθούν τα επόμενα χρόνια στην αιολική ενέργεια, ενώ θα αρχίσουν οι επενδύσεις και στον τομέα της εξοικονόμησης, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στο ρ/φ «στο Κόκκινο» .

Η Ελλάδα είναι μπροστά από πολλές ευρωπαϊκές χώρες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και έχει ουσιαστικά πετύχει ήδη το στόχο για το 2020, καθώς ήδη το 18% της καταναλισκόμενης ενέργειας παράγεται από ανανεώσιμες πηγές και με το νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων που θα αφορά την αιολική ενέργεια, το ποσοστό θα αυξηθεί περαιτέρω, ανέφερε.

Για τις επενδύσεις στην αιολική ενέργεια υπάρχει «τρομερό ενδιαφέρον» που θα φέρουν κεφάλαια 1 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος ενώ για την ηλιακή ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά, ανέφερε πως υπάρχει μία σχετική επιβράδυνση, κάτι που δικαιολογείται από την μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ.Σταθάκης επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα και στις ανανεώσιμες πηγές θα λειτουργούν περισσότερο οι μηχανισμοί της αγοράς και λιγότερο οι διασφαλίσεις εγγυήσεων.

Το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην ενέργεια και είναι ο τρίτος στόχος της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης αφορά τον κλάδο της εξοικονόμησης ενέργειας, αυτό το «νέο μεγάλο πεδίο» που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη στην Ελλάδα, τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τη βιομηχανία και άλλους τομείς, συνέχισε ο κ.Σταθάκης.

Όπως εκτίμησε, και εκεί θα ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη χρήση του λιγνίτη για την παραγωγή ενέργειας στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι πρόκειται για μείζον ζήτημα.«Νομίζω ότι ο λιγνίτης θα παραμείνει σημαντικό μέρος του μίγματος, για πολύ προφανείς λόγους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το μείγμα αυτό είναι εντός των στόχων και προωθούνται οι κατάλληλες τεχνολογίες που θα μειώσουν τον περιβαλλοντικό του αντίκτυπο, προσέθεσε.

Τέλος, ο κ.Σταθάκης αναφέρθηκε στο νέο διαγωνισμό για το ΔΕΣΦΑ για τον οποίο είπε μεταξύ άλλων ότι δεν θα είναι μία απλή επανάληψη του προηγούμενου και οι όροι και οι προϋποθέσεις της νέας προκήρυξης μελετώνται προκειμένου να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή