ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: «Πραγματική ευκαιρία» η Διάσκεψη για το Κυπριακό

erntogan-pragmatiki-eykairia-i-diaskepsi-gia-to-kypriako-2169025

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν  ότι η Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, την επόμενη εβδομάδα, συνιστά μία «πραγματική ευκαιρία» για μία δίκαιη λύση διαρκείας στην Κύπρο.

Κατα τη διάρκεια της συνομιλίας, συζήτησαν λεπτομερώς για τη διάσκεψη της ερχόμενης εβδομάδας στη Γενεύη.

Επιπλέον, η Μέι εξέφρασε στον Ερντογάν και τα συλλυπητήριά της για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία.

«Εξέφρασαν την ελπίδα οι επικείμενες συνομιλίες στη Γενεύη να δώσουν την ευκαιρία για μία δίκαιη λύση διαρκείας στο Κυπριακό», ανέφεραν πηγές της τουρκικής προεδρίας.

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν επί της σημασίας επίτευξης μίας επιτυχούς κατάληξης στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Κύπρο στη Γενεύη», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Επίσης, σημείωσαν ότι πρόκειται «για μία πραγματική ευκαιρία να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο και να υπάρξουν εγγυήσεις σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου της Βρετανίας.

Η Μέι πρόκειται, όπως είπε ο ίδιος, επιθυμεί να επισκεφθεί την Τουρκία στις αρχές του χρόνου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε ακριβώς.