ΝΔ: Οι τρεις λέξεις – «κλειδιά» για έξοδο από την κρίση

ΝΔ: Οι τρεις λέξεις – «κλειδιά» για έξοδο από την κρίση

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση πως η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία μπορούν να εκπλήξουν ευχάριστα, εκφράζουν με κάθε ευκαιρία στη ΝΔ, προτάσσοντας τις δικές τους προτεραιότητες και το δικό τους αφήγημα για την έξοδο από την κρίση.

Αυτό που λένε στην Πειραιώς παρουσιάζοντας ουσιαστικά ένα θετικό «τρίπτυχο» είναι πως «μπορούμε με την εργατικότητα, το ταλέντο και τη δημιουργικότητά μας, να διαψεύσουμε τις δυσοίωνες προβλέψεις, όπως αυτές του κ. Τόμσεν ότι «θα χρειαστούν 21 χρόνια για να μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα». και προσθέτουν πως «η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ άσχημη. Εάν συνεχιστεί η σημερινή πορεία, η χώρα είναι αδύνατο να απεγκλωβιστεί από τα Μνημόνια και η ελληνικά κοινωνία θα συνεχίσει να στενάζει υπό το βάρος της ανεργίας και της υπεροφορολόγησης».

Βασικό μέλημα του Κυριάκυ Μητσοτάκη και των επιτελών της Πειραιώς είναι να απελευθερωθούν οι υγιείες δυνάμεις της χώρας και «να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το λαϊκισμό και τον κρατισμό και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα» και προσθέτουν πως για να γίνει αυτό «απαιτείται ένα αποφασιστικό εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, παραγωγικής ανασυγκρότησης και ενότητας των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας, με επίπονη και διαρκή προσπάθεια» καταλήγοντας πως αυτή είναι η ρεαλιστική πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η αισιόδοξη προοπτική για όλους τους Έλληνες». 

Το θετικό αφήγημα είναι μέσα στις προτεραιότητες της ΝΔ καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ουκ ολίγες φορές στηλιτεύσει το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν προτείνει τίποτα παρά μόνο αρκείται σε  αντιπολίτευση για τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή