ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημητρίου: Αστοχη η διατύπωσή μου για το αφορολόγητο

papadimitrioy-astochi-i-diatyposi-moy-gia-to-aforologito-2171389

Για λάθος διατύπωση σχετικά με τη δήλωσή του ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το αφορολόγητο με τους θεσμούς» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου και ο θόρυβος που προκλήθηκε οφείλεται σε λάθος διατύπωση από την πλευρά του.

«Είναι πάγια η θέση της κυβέρνησης να κρατήσει το αφορολόγητο στο επίπεδο που είναι τώρα. Δεν βγήκε η πρόταση όπως έπρεπε να βγει», είπε χαρακτηριστικά για την χθεσινή αναφορά του.

Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι η δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα νέο μέτρο για μετά το 2019, ότι η μη μείωση του αφορολόγητου είναι αδιαπραγμάτευτη για την κυβέρνηση, αλλά ερωτηθείς για το αν αυτό είναι απαίτηση των δανειστών, απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, γιατί η διαπραγμάτευση γίνεται από τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Επίσης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η επιστολή Τσακαλώτου, ούτε αν έχει σταλεί προς τους πιστωτές.

Χθες, ο κ. Παπαδημητρίου κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Τρικάλων, δήλωσε πως τo αφορολόγητο και άλλα βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει αυτό που υπάρχει τώρα, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να γίνει.