ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: Να μην προκαλεί ο Καμμένος, η Τουρκία ξέρει να δίνει την κατάλληλη απάντηση

Τσαβούσογλου: Να μην προκαλεί ο Καμμένος, η Τουρκία ξέρει να δίνει την κατάλληλη απάντηση

Να συνετιστεί και να έρθει «στα συγκαλά» του κάλεσε τον Πάνο Καμμένο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή την ρίψη στεφάνου την Τετάρτη στα Ιμια, προς τιμήν των τριών αξιωματικών και υπαξιωματικών που σκοτώθηκαν εκεί το 1996.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε χαρακτηριστικά ότι ο Έλληνας υπουργός προκαλεί, ενώ έφτασε στο σημείο να απειλήσει την Ελλάδα με ατύχημα.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, τα ζητήματα διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών θα πρέπει να επιλύονται με διάλογο και η Ελλάδα να μην κάνει κατάχρηση των ενεργειών μας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η Τουρκία ξέρει να δίνει την πρέπουσα απάντηση και ότι Αλλάχ φυλάξοι, σε περίπτωση ατυχήματος δεν θα υπάρχει γυρισμός».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε τέλος ότι, όπως η τουρκική πλευρά επιδεικνύει μεγάλη ωριμότητα, με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να συμπεριφερθεί και ο Ελληνας υπουργός Αμυνας.

Επεσήμανε δε ότι η Ελλάδα προβαίνει εδώ και καιρό σε προκλητικές ενέργειες και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία επιδεικνύει σύνεση για να μην υπάρχουν εντάσεις με τους γείτονές της».