Γιούνκερ: Aναποφάσιστο το ΔΝΤ – Επισφαλές το τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδας

Γιούνκερ: Aναποφάσιστο το ΔΝΤ – Επισφαλές το τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μπορεί να καταρρεύσει καθώς το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα το χρηματοδοτήσει προειδοποίησε το Σάββατο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Ναι, (σ.σ το ελληνικό πρόγραμμα) είναι σε δύσκολη φάση, με την έννοια ότι δεν βλέπουμε πώς το ΔΝΤ θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschelandfunk που θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή.

«Καμία χώρα δεν έκανε μεγαλύτερα βήματα από την Ελλάδα για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της» επισήμανε δε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Για Brexit

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα καταφέρουν να διατηρήσουν ένα ενιαίο μέτωπο στις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Οι άλλες 27 χώρες της ΕΕ δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά οι Βρετανοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς να χειριστούν την κάτασταση» φέρεται να είπε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Ο Γιούνκερ επισήμανε και αυτός ότι η Βρετανία δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνη της εμπορικές συμφωνίες, για όσο διάστημα παραμένει μέλος της ΕΕ.

Ο 62χρονος πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε επίσης ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν το 2019. Το 2014 "έκανα μια ωραία προεκλογική εκστρατεία, αλλά δεν θα υπάρξει δεύτερη γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος και δεύτερη φορά" εξήγησε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή