Αντιδράσεις από τη δήλωση Μπουτάρη ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος

Αντιδράσεις από τη δήλωση Μπουτάρη ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνέντευξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και συγκεκριμένα η δήλωση του πως θα είναι και πάλι υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο το 2019, αλλά και η κριτική που άσκησε στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρο Καλαφάτη, απασχόλησε την σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Το 2019 έχουμε εκλογές. Εγώ θα υποβάλω υποψηφιότητα στην ″Πρωτοβουλία″ και η παράταξη θα αποφασίσει ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Ευελπιστώ ότι θα είμαι εγώ. Διότι έχω πει πως μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης και απευθύνθηκε στον Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος εξέφρασε επιφυλάξεις εάν θα κατέβει τελικά ή όχι υποψήφιος, λέγοντας: «Σας αφήνω σ’ αγωνία. Να μην ξέρετε ποιον έχετε να αντιμετωπίσετε. Δεν πρέπει να ξέρει ο αντίπαλος ποιον θα αντιμετωπίσει. Για την ώρα σας παραπλανώ όλους ποιος θα είναι δήμαρχος».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης, στην τοποθέτησή του υπογράμμισε πως ο Γιάννης Μπουτάρης σπεύδει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις δημοτικές εκλογές «αναφερόμενος στο εσωτερικό της παράταξής σου, προφανώς για να σφίξουν τα γάλατα».

«Επιπλέον δήμαρχε δήλωσες για το 2019: Να φύγω εγώ και να έρθει ο Καλαφάτης; Δύσκολα! Ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός και ούτε το σπίτι του για να μπορείς να πεις πως θα φύγεις εσύ και θα έρθω εγώ. Και αυτή είναι η διαφορετική μας αντίληψη για τα πράγματα. Εδώ δεν πάμε να καλύψουμε προσωπική φιλοδοξία, αλλά να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες της πόλης και τι θέλουν οι πολίτες», είπε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Για το ότι ο Γιάννης Μπουτάρης υποστήριξε στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως ο κ. Καλαφάτης δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες, του βουλευτή και του δημοτικού συμβούλου, ο επικεφαλής των "Εντάξει" είπε πως «προφανώς έχεις αντιληφθεί ότι τα καταφέρνω μια χαρά. Είναι δύο εργαλεία χρήσιμα που έχω στη φαρέτρα μου και μπορώ να διεκπεραιώνω δύο και τρεις ρόλους. Άλλοι είναι εκείνοι που έχουν έναν ρόλο και περνούν κάτω από τον πήχη που έχουν βάλει».

Η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη", αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας πως «θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι η μάχη μεταξύ δύο ανθρώπων. Είμαστε πολλές παρατάξεις, το παιχνίδι δεν παίζετε μεταξύ δύο ανθρώπων».

«Είναι νωρίς, ακόμη, να συζητάμε τι θα γίνει το 2019", ήταν το σχόλιο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή