Η κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη με φόντο την «μυστική διπλωματία»

Η κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη με φόντο την «μυστική διπλωματία»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύρα «παρασκηνίου» στην συνάντηση Μητσοτάκη – Σόιμπλε θέλησε να προσδώσει ο Αλέξης Τσίπρας όταν κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή κατέκρινε το γεγονός πως από τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας δεν υπήρξαν φωτογραφίες και ανακοινώσεις.

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μυστική διπλωματία λέγοντας πως αφιέρωσε 75 λεπτά για να αναπτύξει το πρόγραμμά του στον Βόλφανγκ Σόιμπλε και αφιερώνει 5 λεπτά για να ενημερώσει τη Βουλή.

«Χρειάζονται απαντήσεις και όχι συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε αιχμηρά:  «Μυστική ήταν η δική σας συνάντηση με τη Ρότσιλντ. Μυστική είναι μια συνάντηση που γίνεται από έναν πρωθυπουργό με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, χωρίς τους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες με μια εταιρεία που ανακοινώνεται αφού γίνεται γνωστό σε όλους αυτό το ταξίδι».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα όσα είπε με τον κ. Σόιμπλε: «είπα στον κ. Σόιμπλε ότι χρειάζεται περισσότερος δημοσιονομικός αέρας, δεν βγαίνουν 3,5% πλεονάσματα για δέκα χρόνια. Είπα επίσης ότι πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για τη δραχμή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή