Απέρριψε τα σενάρια περί δημοψηφίσματος ο γ.γ του υπουργείου Εσωτερικών, Κ. Πουλάκης

Απέρριψε τα σενάρια περί δημοψηφίσματος ο γ.γ του υπουργείου Εσωτερικών, Κ. Πουλάκης

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέρριψε τα σενάρια περί δημοψηφίσματος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.Μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9.84, δήλωσε: «Νομίζω ότι δεν το σκέπτεται κανένας…μπορεί να είναι μια παραφιλολογία δημοσιογραφική ή δεν ξέρω τι, αλλά με τίποτα η κυβέρνηση δεν μπορεί να σκεφτεί δημοψήφισμα, διότι δεν υπάρχει ερώτημα».

Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει το δραχμικό φαινόμενο ως πολιτική άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Σας εγγυώμαι ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ το δραχμικό φαινόμενο, ως πολιτική άποψη. Υπήρχε μέχρι τον Αύγουστο του 2015 και το τμήμα που είχε αυτή την άποψη έχει αποχωρήσει, έχει δημιουργήσει άλλον πολιτικό φορέα ή άλλους φορείς. Στον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιο φαινόμενο δεν υπάρχει και μην παρασυρόμαστε από το ότι γενικά στην ελληνική κοινωνία, όπως βλέπετε και από τις έρευνες, για να το συνδυάσουμε και με τις δημοσκοπήσεις, ότι ανεβαίνει το ποσοστό των πολιτών που δείχνουν μια δυσθυμία ως προς το ευρώ. Αλλά, άλλο αυτό και άλλο το ότι υπάρχει πολιτική άποψη ως προς την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τουλάχιστον στον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με το σημερινό Eurogroup, είπε ότι στόχος είναι ολοκληρωμένο πακέτο, όπου το δημοσιονομικό κόστος είναι μηδενικού αθροίσματος και πρόσθεσε ότι περιμένουμε έναν συμβιβασμό με στοιχεία κοινωνικά βιώσιμης λύσης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει κατά τη γνώμη μου να περιμένουμε μια πολιτική συμφωνία ή προσυμφωνία ότι έχουμε κλείσει τα θέματα και οδεύουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης διαπραγμάτευσης -και τυπικά- και η είσοδος της Ελλάδας, με απόφαση της ΕΚΤ στο σύστημα της ποσοτικής χαλάρωσης. Αυτό θα ήταν το πιο θετικό και ουσιαστικό βήμα που περιμένουμε σήμερα».

Δήλωσε βέβαιος για υπερψήφιση της συμφωνίας χωρίς διαρροές από την κοινοβουλευτική ομάδα, λέγοντας: «Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης που έχουμε φτιάξει από τον Σεπτέμβριο του 2015, που είναι η έξοδος στις αγορές τον Ιούνιο του 2018, είναι πάρα πολύ ισχυρό κίνητρο για να είναι συμπαγής αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά τις εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2015, ανέλαβε να υλοποιήσει αυτόν τον οδικό χάρτη. Είμαστε στη μέση της διαδρομής και δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε πίσω».

Συμπλήρωσε επίσης, πως «επειδή οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβρη του 2019 και επειδή έχουμε έναν οδικό χάρτη που μιλά για έξοδο στις αγορές τον Ιούνιο του 2018, καταλαβαίνετε ότι το 2019 θα υπάρχει ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό, αν το έχουμε πετύχει. Αν η κυβέρνηση έχει πετύχει σε αυτό, αντιλαμβάνεστε ότι τα ευρήματα των σημερινών δημοσκοπήσεων σε ένα διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον, δεν έχουν μεγάλη αξία. Αν λοιπόν πούμε ότι τον Ιούνιο του 2018 λήξει το πρόγραμμα με μια κοινωνία όσο το δυνατόν περισσότερο όρθια, τον Σεπτέμβρη του 2019 τα προεκλογικά διλήμματα θα είναι ποιοί μας έβαλαν στα μνημόνια και ποιοί μας έβγαλαν από το μνημόνιο. Καταλαβαίνετε ότι αυτό το 40% που τώρα βρίσκεται στην αδιευκρίνιστη ψήφο, ως προβληματισμένο, θα πάρει θέση και λέω ότι θα πάρει θετική θέση αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει αυτόν το οδικό χάρτη».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή