Σκουρλέτης: Nέα εποχή στην Αυτοδιοίκηση

Σκουρλέτης: Nέα εποχή στην Αυτοδιοίκηση

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μεγάλες, βαθιές και ριζοσπαστικές αλλαγές που θα μας εισαγάγουν σε μια νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση» εξήγγειλε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, παρουσιάζοντας το πόρισμα της επιτροπής για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη». Ο υπουργός ανέφερε ότι έγινε «πολύτιμη δουλειά που θα αποτελέσει τη βάση για εκτεταμένο δημόσιο διάλογο». Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών, τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι το σχετικό νομοσχέδιο να είναι έτοιμο «στα μέσα της χρονιάς».

Ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στη στάση της ΚΕΔΕ (η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος αποχώρησε από την επιτροπή ζητώντας από την κυβέρνηση να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση επί της οποίας να πραγματοποιηθεί ο διάλογος), τόνισε ότι η στάση της επηρεάζεται από άλλα κέντρα που προσπαθούν να δημιουργήσουν σαματά. «Ο κ. Πατούλης ασκεί την επικοινωνιακή πολιτική της Ν.Δ. και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεν φοράει την εθνική φανέλα, όπως ισχυρίζεται».

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι ο ίδιος θα ξεκινήσει σειρά επαφών με δημάρχους ανά την Ελλάδα, αρχής γενομένης από το Παρανέστι, όπου θα μεταβεί την Τρίτη. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η ΚΕΔΕ παραμένει ο βασικός θεσμικός παράγοντας σε αυτόν τον διάλογο.

Ο γ. γ. Κώστας Πουλάκης, υπεύθυνος για την προετοιμαζόμενη διοικητική μεταρρύθμιση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι θα διαχωριστούν οι δήμοι σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές. «Πρόκειται όμως για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να ανοίξει το θέμα της χωροταξίας για τους δήμους, αλλά με τις μεταρρυθμίσεις να επαναφέρουμε τη δημοκρατία και τη συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Οσον αφορά το θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, ο υπ. Εσωτερικών ανέφερε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η πραγματική εργασιακή σχέση ανθρώπων που εργάζονται επί χρόνια στην ίδια θέση με συμβάσεις. Κάλεσε την αντιπολίτευση σε συναίνεση για το συγκεκριμένο θέμα. «Να συμφωνήσουμε για τον τρόπο που θα το αντιμετωπίσουμε και για το ποιος θα το κάνει», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης δηλώνοντας ότι θα μπορούσε να είναι κάποια ανεξάρτητη αρχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή