ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο κόμμα από πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή

neo-komma-apo-proin-ypoyrgoys-tis-kyvernisis-kosta-karamanli-2178753

Δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή, οι Σάββας Τσιτουρίδης και Νίκος Τσιαρτσίωνης, υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών

Σύμφωνα με τη διακήρυξη του «το Δίκτυο είναι ένας φορέας που συστήνεται με στόχο την ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας με βάση τη λογική και το ρεαλισμό».

Οι υπογράφοντες δηλώνουν επίσης ότι «λειτουργούμε θετικά και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες με τους δικούς μας».

Σημειώνουν δε ότι «θα είμαστε παρόντες με τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, της οικονομίας και της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο».

Η ημερομηνία ίδρυσης επελέγη συμβολικά, καθώς στις 7 Μαρτίου 2004 η ΝΔ με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή κέρδισε τις εκλογές.