ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος φορέας στον χώρο της Κεντροδεξιάς

neos-foreas-ston-choro-tis-kentrodexias-2178853

Την ιδρυτική του διακήρυξη παρουσίασε χθες το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών, νέος φορέας από τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Την υπογράφουν, μεταξύ άλλων, δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή: οι Σάββας Τσιτουρίδης και Νίκος Τσιαρτσιώνης. Η ημερομηνία επελέγη συμβολικά, καθώς στις 7 Μαρτίου 2004 η Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή κέρδισε τις εκλογές.

Στόχος του νέου φορέα, σύμφωνα με τη διακήρυξή του, είναι «η ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου υπέρβασης της κρίσης». «Οι Ελληνες βλέπουν πως ό,τι και να ψηφίζουν τα τελευταία επτά χρόνια, οι κυβερνήσεις που αναδεικνύονται εφαρμόζουν “εισαγόμενες” συνταγές που δεν φέρνουν αποτελέσματα. Και είναι διαχρονικές και μεγάλες οι ευθύνες όλων εκείνων των παραγόντων της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πνευματικής εξουσίας που αδράνησαν, σιώπησαν, συμφώνησαν, δέχθηκαν και εφαρμόζουν εισαγόμενες συνταγές απρόσωπων ουσιαστικά “εργαστηρίων”, που εμφανίζονται ως θεσμοί, και που έχουν ως μόνο στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των δανειστών…», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη διακήρυξη.

Κατά τη δήλωση των υπογραφόντων, «λειτουργούμε θετικά και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες με τους δικούς μας».