ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιτέλα: «Είμαι υπερήφανος που θα ανακηρυχθώ επίτιμος δημότης Αθήνας»

pitela-eimai-yperifanos-poy-tha-anakirychtho-epitimos-dimotis-athinas-2179969

 «Η Αθήνα είναι για μένα το σύμβολο της Δημοκρατίας και είμαι περήφανος για την ανακήρυξή μου, την ερχόμενη Παρασκευή, σε επίτιμο δημότη αυτής της πόλης», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο. «Οι πάντες, άλλωστε, γνωρίζουν ότι υπήρξα ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ελλάδας σε σχέση με την τιτάνεια πρόκληση που αντιμετώπιζε με την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις συζητήσεις που έχουν εντατικοποιηθεί τελευταία για μία Ευρώπη δύο ή περισσότερων ταχυτήτων, ο κ. Πιτέλα ανέφερε: «Η Ευρώπη δύο ταχυτήτων δεν μπορεί να είναι η πρώτη επιλογή μας, το λέω παντού, εδώ στο Κοινοβούλιο, στην Αθήνα, στη Ρώμη και στον ίδιο τον Ιταλό πρόεδρο. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε, όλοι μαζί, κοινές πολιτικές επιλογές όχι μόνο στην ασφάλεια και την άμυνα, αλλά και στην κοινωνική, οικονομική και φορολογική ασφάλεια, στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, στην ανοικοδόμηση της τραπεζικής ένωσης, και μετά να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε οργανώνοντας τις πολιτικές που επιθυμούμε να πετύχουμε».

«Ας βάλουμε πάνω στο τραπέζι πέντε μεγάλους πολιτικούς άξονες και ας ρωτήσουμε στις 27 χώρες-μέλη ποιες επιθυμούν να προχωρήσουν επ' αυτού. Εγώ θα είμαι ευτυχής εάν δεν αποκλεισθεί κανείς. Εάν υπάρξουν κάποιοι που δεν θα θελήσουν να ακολουθήσουν θα είναι το δικό τους λάθος και η δική τους ευθύνη, αλλά δεν θα μπορούν να εμποδίσουν τους άλλους να προχωρήσουν. Η θέση των Σοσιαλιστών είναι ξεκάθαρη πάνω σε αυτό το θέμα», υπογράμμισε.