ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για βόμβα: Ευχαριστώ τον κ. Τόσκα για την υπεύθυνη στάση του

georgiadis-gia-vomva-eycharisto-ton-k-toska-gia-tin-ypeythyni-stasi-toy-2180253

Ευθύνες στα ΕΛΤΑ και στις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες για ανεπαρκή έλεγχο του εκρηκτικού δέματος που εστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επέρριψε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, που αναγράφεται ως αποστολέας του φακέλου.

«Ο φάκελος εντοπίστηκε εκεί που έγινε σοβαρός έλεγχος και απεδείχθη τι μπάχαλο υπάρχει στα ΕΛΤΑ και τις άλλες υπηρεσίες από όπου πέρασε», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι το παίρνουν για αστείο ενώ δεν είναι καθόλου αστείο και εκθέτει τη χώρα», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η χρήση του ονόματός του από τους δράστες αποδεικνύει την στοχοποίησή του από την εγχωρία τρομοκρατία αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, κάθε φορά που στοχοποιείται από φιλοκυβερνητικά έντυπα ακολουθούν επιθέσεις εναντίον του. Είπε μάλιστα ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο βιβλιοπωλείο του στην Κηφισιά δεν ήταν άπλα γκαζάκια αλλά μηχανισμός με συνδεσμολογία σαν αυτούς που βάζουν τρομοκράτες, κι όχι οι αντιεξουσιαστές.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως το βράδυ της Τετάρτης είχε συνομιλία με τον αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη  και τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ανέφερε πως η μόνη επικοινωνία που είχε με κάποιον αξιωματούχο της γερμανικής πλευράς, ήταν με τον πρέσβη της Γερμανίας σήμερα το πρωί. 

Ευχαρίστησε, ακόμα, τον κ. Τόσκα για την ενημέρωση και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση που κράτησε απέναντι στο συμβάν.

Το δέμα κίνησε υποψίες στο χώρο υποδοχής του υπουργείου, παρελήφθη από πυροτεχνουργούς και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη. Σύμφωνα με την Αστυνομία του Βερολίνου, περιείχε εκρηκτική ύλη παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται σε πυροτεχνήματα και θα μπορούσε να είχε προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς εάν είχε ανοιχτεί.