«Πρέπει να καταπολεμηθούν οι στιγματισμοί» τόνισε ο Μητσοτάκης με αφορμή την παγκόσμια μέρα συνδρόμου Down

«Πρέπει να καταπολεμηθούν οι στιγματισμοί» τόνισε ο Μητσοτάκης με αφορμή την παγκόσμια μέρα συνδρόμου Down

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη να καταπολεμηθούν οι στιγματισμοί και οι προκαταλήψεις και να υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει σε δομές για άτομα με νοητική υστέρηση να παραμείνουν ανοιχτές, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί την Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων-Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ), στα γραφεία της Ένωσης στο Χαλάνδρι.

Απευθυνόμενος στο Διοικητικό Συμβούλιο, στους εργαζόμενους και στα παιδιά, ο πρόεδρος της ΝΔ, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια μέρα συνδρόμου Down, τόνισε πως είναι μια μέρα στην οποία όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε τα παιδιά τα οποία έχουν βαριές μορφές νοητικής υστέρησης.

Όπως είπε, πρέπει καταρχάς, να πολεμήσουμε στιγματισμούς και προκαταλήψεις προσθέτοντας πως μέσα από τη δομή που επισκέπτεται, αποδεικνύεται ότι, με τη σωστή φροντίδα, αλλά και με τη σωστή επιστημονική κατάρτιση, τα παιδιά αυτά μπορούν να έχουν, πια, μία ποιοτική ζωή και να εξαντλούν στο μέγιστο τις δυνατότητες τις οποίες έχουν.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη η Πολιτεία να δημιουργήσει ένα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, ώστε αυτές οι δομές να παραμείνουν ανοιχτές, και να μπορούν να παρέχουν ποιοτικές φροντίδες στα παιδιά, τα οποία νοσηλεύονται, είτε σε καθημερινό πρόγραμμα, είτε στο οικοτροφείο. «Αυτό είναι το δικό μας, πρώτιστο, μέλημα. Αυτό θα κάνουμε. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα, αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι υπάρχει και η ευαισθησία και το ενδιαφέρον να ασχοληθούμε πρωτίστως με αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά ευχαριστώντας και συγχαίροντας το ΔΣ και τους εργαζόμενους.

«Γνωρίζω ότι πολλοί παρέχουν τις υπηρεσίες τους σήμερα, όντας απλήρωτοι, διότι υπάρχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Και θέλω να γνωρίζετε ότι, ως Νέα Δημοκρατία, θα είμαστε κοντά και σε εσάς, αλλά και σε όλες τις δομές, σε όλα τα φιλανθρωπικά σωματεία, τα οποία προσφέρουν με πραγματική ψυχική υπέρβαση, ένα τόσο σπουδαίο, ένα τόσο εξαιρετικό έργο στα παιδιά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Δεν θα κουραστώ να λέω ότι ο βαθμός ευαισθησίας και ωριμότητας μίας κοινωνίας κρίνεται, πρωτίστως, από το πως αντιμετωπίζει αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Και εσείς, το κάνετε με τρόπο εξαιρετικό. Και πάλι θέλω γι' αυτό να σας συγχαρώ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή