Βενιζέλος: Η Κυβέρνηση καλλιεργεί την δραχμοφιλία

Βενιζέλος: Η Κυβέρνηση καλλιεργεί την δραχμοφιλία

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι η αξιολόγηση αυτή δεν θα κλείσει ποτέ. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε πως «η ίδια η υπόσταση και πολιτική ύπαρξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η νομή της εξουσίας προϋποθέτει την διατήρηση της εκκρεμότητας» και πρόσθεσε πως «η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ» γιατί διαφορετικά «θα χάσουν το αφήγημά τους, θα χάσουν το ακροατήριό τους».

Σε άλλο σημείο ο κ. Βενιζέλος είπε πως «αν υπήρχε συμφωνία τυπική, αυτή θα υπήρχε μόνο για την εκταμίευση μιας δόσης και εν συνεχεία θα άνοιγε»  και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «δεν έχουν πρόβλημα να δεσμεύσουν τις επόμενες κυβερνήσεις», ενώ εκτίμησε πως οι κυβερνώντες «δεν μπορούν να πάνε σε ρήξη με τους δανειστές, για να παραμείνουν στην εξουσία, γιατί μετά θα πρέπει να φύγουν με ελικόπτερο» και προέβλεψε ότι «αν υπάρξει ρήξη, αυτή θα υπάρξει λίγο πριν την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, με όποιον τρόπο γίνει αυτό».

Σε ό,τι αφορά το πώς θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση, ανέφερε ότι «μπορεί να πάμε στην 5η Ιουλίου 2015 και σε ψευδοδημοψήφισμα, αλλά στην 6η Ιουλίου σε μια εκβιαστική απαίτηση συναίνεσης». Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ακόμη ότι με την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει success story κάτι που θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσω εκλογών. «Η παρούσα Βουλή δίνει μεσοβέζικη, αδιαφανή, προσωρινή και εύθραυστη λύση» εξήγησε.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση λέγοντας πως «καλλιεργείται η ιδέα ότι το Ευρώ είναι κακό, άρα καλλιεργείται μία υποδόρια δραχμοφιλία κι αυτό λειτουργεί ως ένα πλάνο Β αυτόνομα πια, είτε το θέλει ο κ. Τσίπρας είτε δεν το θέλει».

Aπάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Οι προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, δεν μας εκπλήσσουν.

Ο κ. Βενιζέλος είχε το θράσος να επικρίνει την κυβέρνηση για το θέμα των μέτρων για την απομείωση του χρέους, ενώ τόλμησε για ακόμα μία φορά να υπερασπιστεί το εγκληματικό PSI, το οποίο έδωσε τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα, τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια της χώρας.

Επιπλέον όλοι γνωρίζουν τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος όταν μιλά για “μεταρρυθμιστικό μέτωπο”. Η θητεία του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά σημαδεύτηκε από τη μεγάλη προθυμία του στην υιοθέτηση όλων των μεταρρυθμίσεων που αφορούσαν στην κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας και στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, οπότε είμαστε σίγουροι και για τη σημερινή του προθυμία να υιοθετήσει την ατζέντα του ΔΝΤ για τα θέματα αυτά.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή