3.000 μέλη τον Ιούνιο στο συνέδριο της ΔΗΣΥ

3.000 μέλη τον Ιούνιο στο συνέδριο της ΔΗΣΥ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 3.000 θα ανέλθουν οι σύνεδροι του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Ιουνίου, όπως αποφασίσθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του κεντρικού συντονιστικού οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οι 1.500 σύνεδροι θα προκύψουν από τη διενέργεια εκλογών με ελεύθερες υποψηφιότητες ενδιαφερομένων, χωρίς κάποια διαδικασία ποσόστωσης. Οι υπόλοιποι 1.500 θα προέρχονται από θεσμικούς φορείς, δηλαδή θα πρόκειται για αιρετά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους επιστημονικών φορέων κ.λπ. και η επιλογή τους θα γίνει κατόπιν υποδείξεως των επιμέρους κομμάτων και στη βάση ποσοστώσεων που έχουν συμφωνηθεί για το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Από την πλευρά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ετέθη εκ νέου το θέμα αναζήτησης ενός νέου σήματος για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με το επιχείρημα ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη μετεξέλιξη του φορέα. Η εν λόγω πρόταση δείχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει και την υποστήριξη στελεχών προερχόμενων από τις Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία. Η εισήγηση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ήταν να συζητηθεί το θέμα εκτενέστερα το αμέσως επόμενο διάστημα και με ειδικούς επικοινωνιολόγους και κατόπιν να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Αναφορικά με το ζήτημα ηγεσίας, αποφασίσθηκε ότι, εάν υπάρξει κάποιος εκτός της Συμπαράταξης, ο οποίος θα εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα θέσει υποψηφιότητα για διεκδίκηση της ηγεσίας, τότε θα γίνει η σχετική διαδικασία με εκλογή από τη βάση. Εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιον εκτός Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τότε απλώς επιβεβαιώνεται ως επικεφαλής η κ. Φώφη Γεννηματά.

Στα επόμενα βήματα στην πορεία για το συνέδριο, αποφασίσθηκε άμεσα να συγκροτηθεί task force, με αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων, η οποία θα αναλάβει τη διοργάνωση 13 αναπτυξιακών συνεδρίων σε καθεμιά από τις ισάριθμες περιφέρειες της χώρας, τα οποία θα λειτουργήσουν ως προπομπός του κεντρικού συνεδρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή