ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά προσευχής και παρελάσεων – Για «ανθελληνική προπαγάνδα» κάνει λόγο η ΝΔ

neolaia-syriza-kata-proseychis-kai-parelaseon-amp-8211-gia-anthelliniki-propaganda-kanei-logo-i-nd-2181807

Τις προτάσεις της για την παιδεία κατέθεσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την αντίδραση της ΝΔ μέσω του γραμματέα της κ. Αυγενάκη. Η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος μεταξύ άλλων σχολιάζει την πρωινή προσευχή και τις παρελάσεις, λέγοντας πως είναι «άκρως  αναχρονιστικές».

Παράλληλα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, στο ίδιο μήκος κύματος με παλαιότερη δήλωση του κ. Μπαλτά περί αριστείας,  αναφέρει πως «αριστεία» οφείλεται στην έκρηξη δημιουργίας Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και είναι αποτέλεσμα της ανάγκης για υπερεξειδίκευση και αναζήτηση περισσότερων προσόντων, ανάγκη που επιβάλλεται από την νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την ατομική ανέλιξη και την αριστεία. 

Αντίδραση  ΝΔ

Ο κ. Αυγενάκης με ανακοίνωση με τίτλο «προκλήσεων … συνέχεια από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο για ανθελληνική προπαγάνδα και ιδεοληπτικές αντιλήψεις που δεν θα περάσουν. 

Αναλυτικά: 

«Ακόμη δεν «καταλάγιασε η σκόνη» από το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνει αποδεκτές και δικαιολογεί ποινικές πράξεις, και η νεολαία… ξαναχτύπησε.

Και αυτή τη φορά, με αριστερές ιδεοληψίες και ανθελληνικές απόψεις στοχεύουν… την παιδεία. Ονομάζουν «εναλλακτικό σχέδιο» την «… πρότασή τους» για τους αιώνιους φοιτητές, για το άσυλο (προφανώς για την κάλυψη ποινικών πράξεων), την κατάργηση της προσευχής και των παρελάσεων.

Μετά το «… η αριστεία είναι ρετσινιά» του κ. Μπαλτά και το «… η καριέρα είναι χολέρα» του κ. Καρανίκα, ακολουθούν οι… βολές για την εκπαίδευση, τη θρησκεία και την ιστορία, αφού θεωρούν «το σχολείο μηχανισμό καταπίεσης και πειθάρχησης» και «τις μαθητικές παρελάσεις και την πρωινή προσευχή αναχρονιστικές».

Η ανθελληνική προπαγάνδα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ … δεν θα περάσει. 

Η απάντηση δίνεται από την ίδια τη μαθητική νεολαία που αγωνιά και μοχθεί για να επιτύχει τους στόχους της αριστείας, της ευγενούς άμιλλας και της μόρφωσης και που επενδύει με κόπο και προσπάθεια στο μέλλον της.

Ειδικά δε σήμερα και αύριο που η μαθητική νεολαία μας κάνει υπερήφανους αποδίδοντας φόρο τιμής και μνήμης στους ήρωες του 1821, στους αγωνιστές  που μας χάρισαν θυσιάζοντας τη ζωή τους, τα υπέρτατα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας».