Μαξίμου: Εντός της ημέρας η απόφαση των θεσμών για τον χρόνο επιστροφής στην Αθήνα

Μαξίμου: Εντός της ημέρας η απόφαση των θεσμών για τον χρόνο επιστροφής στην Αθήνα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα αποφάσισε το EWG κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν επίσης ότι «τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και εντός της ημέρας θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις».

Μάλιστα στράφηκαν κατά μέσων ενημέρωσης που όπως είπε «για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή, απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους».

Σημειώνεται ότι η χθεσινή συνεδρίαση έληξε χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα με το Euroworking Group να κάνει βήματα πίσω αντί βήματα προόδου.

Το Euroworking Group συνέστησε μεν την επιστροφή των θεσμών και τη συμφωνία στο πακέτο μεταρρυθμίσεων, αλλά άφησε θολό το πότε θα γίνει αυτό, ενώ τόνισε ότι, αν χαθούν και οι επόμενες μέρες χωρίς να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και καθυστερήσει περαιτέρω η επιστροφή τους στην Ελλάδα, τότε θα χαθεί η ευκαιρία να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος στο Eurogroup στις 7 Απριλίου στη Μάλτα, κάτι για το οποίο εκτιμούν ήδη ότι οι πιθανότητες μειώνονται.

Κυβερνητικές πηγές, που επίσης περιέγραφαν ως μη θετικό το κλίμα στις Βρυξέλλες χθες, ανέφεραν πως η ελληνική αντιπροσωπεία κατέστησε από νωρίς σαφές προς το EWG ότι, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία στα εργασιακά με ικανοποίηση των ελληνικών θέσεων (αν, δηλαδή, δεν πιεστεί το ΔΝΤ να υποχωρήσει), τότε δεν μπορεί να συνεχιστούν οι συνομιλίες για αναζήτηση κοινού τόπου στα υπόλοιπα. Πάντως, μετά τη λήξη της συνεδρίασης μετέδιδαν την εκτίμηση ότι παραμένει η προσδοκία για επιστροφή των θεσμών τη Δευτέρα και έγκαιρη διευθέτηση των λίγων εκκρεμοτήτων πριν από το Eurogroup της Μάλτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή