ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ.Σπίρτζης: «Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για το μέλλον»

chr-spirtzis-i-kyvernisi-echei-schedio-gia-to-mellon-2183408

Αποδείχτηκε πλέον η διαφωνία μεταξύ των δανειστών. Το ΔΝΤ ζητά μεταρρυθμίσεις αλλά και διευθέτηση του χρέους, είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ότι υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις στο τραπέζι, και αυτές δεν είναι από εμάς, τόνισε.

Πρέπει να δούμε από μια άλλη λογική κάποια πράγματα και να τα λέμε. Υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη δεν έχει προσανατολισμό , άλλες χώρες κοιτούν ότι τους συμφέρει άλλες χώρες ζητούν Ευρώπη των λαών και άλλοι θέλουν να έχουν τον κυρίαρχο λόγο» τόνισε.

Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις απάντησε ότι «η συμφωνία δεν έχει μόνο χρονικά αλλά και ουσιαστικά ορόσημα, έχουμε κάνει υποχωρήσεις αλλά έχουμε κερδίσει και κάποια πράγματα» τόνισε. Ζήτησε να αφήσουμε τους υπουργούς να κάνουν τη δουλειά τους και να προσπαθήσουν να λύσουν τα εργασιακά. «Χρειαζόμαστε στη χώρα θεσμικό εργασιακό πλαίσιο». Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με συνέπεια τη διαπραγμάτευση, υπογράμμισε.

Για τις επικρίσεις είπε «τους εντός Ελλάδας δεν τους καταλαβαίνουμε τους εκτός τους καταλαβαίνουμε, θέλουν να δουν τα συμφέροντά τους». Υπογράμμισε δε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε ποτέ τη φιλελεύθερη ατζέντα του, τη στηρίζει και ζητά και εκλογές» υποστήριξε.

Επιτέθηκε πάντως στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σημειώνοντας «Να πούμε στην κ. Αχτσιόγλου να παραιτηθεί και να πάει ο κ. Στουρνάρας στη θέση της, είπε ο κ. Σπίρτζης , ενώ νωρίτερα υποστήριξε ότι είναι ντροπή θεσμοί της χώρας να ταυτίζονται με τους δανειστές με ποια λογική τα λέει αυτά ότι το ασφαλιστικό είναι γενναιόδωρο, ή πηγαίνει ο ΣΕΒ να συζητά για την απελευθέρωση των απολύσεων; αναρωτήθηκε.

Πρόσθεσε πως ο κ. Στουρνάρας όφειλε να διατηρεί την ανεξαρτησία του θεσμού. «Καταλαβαίνω ότι είναι απόλυτα επηρεασμένος από τη θητεία του ως υπουργός(…) ας κάνει ένα κόμμα και να αναμετρηθεί με τον κόσμο», τόνισε.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως η κυβέρνηση έλαβε εντολή στις εκλογές για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, για να διευθετήσει το χρέος και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο σχέδιο για το μέλλον και την ανάπτυξη της χώρας, ανέφερε.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)