ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πριν το Πάσχα η ολοκλήρωση της επένδυσης στα περιφερειακά αεροδρόμια

prin-to-pascha-i-oloklirosi-tis-ependysis-sta-perifereiaka-aerodromia-2183531

Με ανακοίνωση της διυπουργικής επιτροπής επενδύσεων και ανάπτυξης, το ελληνικό Δημόσιο επιβεβαίωσε την είσπραξη του τιμήματος για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της επιτροπής, Αλέκος Φλαμπουράρης, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της σύμβασης, ενώ αφήνει αιχμές για τη διαχείριση την περίοδο της διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής:

«Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό ότι εντός 15 ημερών και πάντως πριν από το Πάσχα, θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση και το ελληνικό δημόσιο θα έχει εισπράξει 1,233 δισ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Οι διαδικασίες επίπονες και περίπλοκες λόγω των σημαντικών παραλείψεων που υπήρχαν κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014.

Η κυβέρνηση κατέβαλλε προσπάθειες να υπάρξουν αλλαγές και κυρίως σε ό,τι αφορά τους όρους για τους εργαζομένους, τις αναγκαίες επενδύσεις για τη βελτίωση των 14 αεροδρομίων, τις ιατρικές υπηρεσίες, τη φύλαξη αλλά και την παρουσία πυροσβεστικής δύναμης σε κάθε αεροδρόμιο. Τα πετύχαμε κι έτσι προχωράμε στην ολοκλήρωση της σύμβασης».