ΥΠΕΞ: Αποτροπιασμός για την πολύνεκρη επίθεση στη Συρία

ΥΠΕΞ: Αποτροπιασμός για την πολύνεκρη επίθεση στη Συρία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον αποτροπιασμό και την καταδίκη του εκφράζει με ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ για την ειδεχθή πολύνεκρη επίθεση που έλαβε χώρα, χθες, στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας. «Αναμένουμε» σημειώνει η ανακοίνωση «την ταχεία και ολοκληρωμένη διερεύνηση του τραγικού αυτού περιστατικού που αναδεικνύει και από αυτή τη σκοπιά, την ανάγκη εντατικοποίησης των διεθνών προσπαθειών για τον τερματισμό της αιματηρής σύρραξης στη Συρία».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μαχητικά αεροπλάνα είτε της κυβέρνησης Άσαντ είτε της Ρωσίας πραγματοποίησαν βομβαρδισμό με χημικά όπλα στην κωμόπολη Χαν Σεϊχούν, περί τα 50 χλμ. νότια της Ιντλίμπ. Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι τουλάχιστον 72 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 20 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους.

Η επίθεση προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και πολλές δυτικές χώρες επέρριψαν την ευθύνη στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Για «απεχθές έγκλημα» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, που υπογράμμισε ότι η επίθεση αυτή δεν μπορεί να αγνοηθεί από τη διεθνή κοινότητα.

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέβαλαν ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνέρχεται επειγόντως, με το οποία καταδικάζουν την χημική επίθεση στην Συρία και ζητούν ταχεία και ολοκληρωμένη έρευνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή