ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το νέο κόμμα «Ελλάδα, ο Άλλος Δρόμος» παρουσίασε στο Στρασβούργο ο Νότης Μαριάς

to-neo-komma-ellada-o-allos-dromos-paroysiase-sto-strasvoyrgo-o-notis-marias-2183793

Την παρουσίαση του νέου κόμματος «Ελλάδα, ο Άλλος Δρόμος» πραγματοποίησε ο πρόεδρός του, Έλληνας ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Μαριάς, ενημέρωσε τους ξένους δημοσιογράφους ότι από τις 28 Μαρτίου έχει κατατεθεί η ιδρυτική δήλωση του νέου κόμματος στο Άρειο Πάγο στην Ελλάδα οπότε και τυπικά ξεκίνησε «η πολιτική δράση το κόμματος στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο», όπως είπε χαρακτηριστικά….

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη φάση για την ελληνική κοινωνία όπου εμπεδώνεται η ξένη κατοχή, η λεηλασία και η επιβολή μισθών και συντάξεων πείνας», τόνισε ο Νότης Μαριάς, για να συμπληρώσει ότι «οι δανειστές δείχνουν ότι δεν έχουν καμία διάθεση να υποχωρήσουν από τις θέσεις του και η Ελλάδα έχει γίνει προτεκτοράτο».

«Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του», σημείωσε και παρουσίασε τις βασικές αρχές του κόμματός του, οι οποίες, μεταξύ άλλων, είναι οι εξής:

* Ακύρωση των διανειακών συμβάσεων, των μνημονίων και όλων των νόμων που εκδόθηκαν βάση αυτών.

* Λογιστικός έλεγχος του χρέους και, ακολούθως, η διαγραφή του παράνομου και επονείδιστου χρέους.

* Συντακτική συνέλευση για τη θέσπιση νέου Συντάγματος στη βάση της λαϊκής κυριαρχίας και της άμεσης δημοκρατίας.

* Αναδιανομή του πλούτου. «Η τρόικα γέμισε την πατρίδα μας με στρατιές ανέργων, με όλους τους κλάδους να αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης», είπε χαρακτηριστικά.

* Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας, βάσει και των σχεδίων και των ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ), κάτι που «αποδέχεται ότι μπορεί να συμβεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», όπως είπε ο κ. Μαριάς.

* Κατοχύρωση του ακατάσχετου των γεωργικών επιδοτήσεων.

* Δημόσιο ταμείο για τα κόκκινα δάνεια.

* Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

* Αποσυμφόρηση των νησιών από τις μεταναστευτικές ροές, ολοκλήρωση της μετεγκατάστασής τους σε άλλες χώρες της ΕΕ και άμεση επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών. «Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι μαγνήτης. Όσο είναι στη Ζώνη Σένγκεν αυτό δεν αποφεύγεται (…). Δεν προτιμούν τη Βουλγαρία αλλά τη χώρα μας για να πάρουν το πολυπόθητο χαρτί της παραμονής στην ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας της αναστολή του κεκτημένου Σένγκεν.

* Δημιουργία ειδικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ώστε «να μπορεί να δανείζεται με καλύτερους όρους από την ΕΚΤ.

«Ήρθε η ώρα να οδηγηθούμε σε αυτό που αποκαλείται οικονομικός προστατευτισμός», συμπλήρωσε κατηγορώντας την Ευρώπη που έχει αποδεχτεί τη Συμφωνία Εμπορίου με τον Καναδά (CETA) και τις ΗΠΑ (ΤΤIP) «δύο συμφωνίες που διαλύουν τον ευρωπαϊκό Νότο», όπως είπε.

Βασικές, επίσης, προτεραιότητες του κόμματός του θα είναι, η «προστασία των ΑΟΖ», η «αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας« και η προάσπιση «μιας ισχυρής και ανεξάρτητης Κύπρου και την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων»

Ο κ. Μαριάς, σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, ενημέρωσε ήδη σήμερα το πρωί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου, Αντόνιο Ταγιάνι, ότι, πλέον, θα εκπροσωπεί το κόμμα του στην Ευρωβουλή, και θα παραμείνει μέλος του κοινοβουλευτικής ομάδας των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών (ECR).

Τέλος, όπως ανέφερε, η «πανηγυρική παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του πολιτικού κόμματος» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (7 Απριλίου), στις 18:30 στο ξενοδοχείο Τιτάνια, ενώ θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)