Kριτική από Βενιζέλο στη στρατηγική Ν.Δ.

Kριτική από Βενιζέλο στη στρατηγική Ν.Δ.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αξιώσει να κάνει εκείνος τη διαπραγμάτευση, αντί να ζητεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να την κλείσει, έριξε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εχει μάλιστα ενδιαφέρον ότι ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά ύστερα από καιρό έκρινε σκόπιμο να καυτηριάσει και γενικότερα τη στρατηγική της Ν.Δ. περιγράφοντάς την ως επιζήμια για τη χώρα. «Η Ν.Δ. λέει “κλείστε την αξιολόγηση, τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν, τα μέτρα είναι κακά, αντιπαραγωγικά, δεν τα ψηφίζουμε, αλλά αν τα βρούμε ψηφισμένα θα τα εφαρμόσουμε”. Αυτό τη βγάζει μεν κοινοβουλευτικά και συγκυριακά από τη δύσκολη θέση, αλλά δεν συνιστά μια ολοκληρωμένη στρατηγική εξόδου από την κρίση και επανόδου στην κανονικότητα ώστε η χώρα να κερδίσει το χαμένο έδαφος και τον χαμένο χρόνο», είπε ο κ. Βενιζέλος και προσέθεσε: «Οταν η Ν.Δ. έχει ως προτεραιότητα να περιμένει να γίνουν κάποια στιγμή εκλογές, για να τις κερδίσει και να γίνει κυβέρνηση και μάλιστα αυτοδύναμη, έχει μία κομματική προτεραιότητα που μπορεί μεν να είναι (πολιτικά) κατανοητή, αλλά δεν είναι η προτεραιότητα της χώρας».

Και με αυτό το σκεπτικό προκάλεσε ευθέως τον κ. Μητσοτάκη να διεκδικήσει να κάνει εκείνος αυτή τη διαπραγμάτευση με τις αληθινά ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας που προεξόφλησε ότι θα κυριαρχήσουν πλήρως του ΣΥΡΙΖΑ όταν στηθούν κάλπες. «Η προτεραιότητα της χώρας είναι να φύγει τώρα αυτή η κυβέρνηση, να γίνει σωστή η διαπραγμάτευση για την επάνοδο στην ομαλότητα. Δεν μπορεί να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να δεσμεύσουν τη χώρα μακροπροθέσμως», είπε υπονοώντας έτσι ότι το αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές θα έπρεπε να ακούγεται καθημερινά.

Η παρέμβαση του κ. Βενιζέλου, σαφώς οξύτερη και της αντιπολιτευτικής φρασεολογίας του ΠΑΣΟΚ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι εντάσσεται στη διακριτή στάση που έχει επιλέξει εδώ και καιρό, διεκδικώντας τρόπον τινά ένα υπερκομματικό ρόλο και εκφράζοντας θέσεις που κατά την άποψή του εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον και όχι το όποιο κομματικό. Πίσω, ωστόσο, από τη χθεσινή τοποθέτηση Βενιζέλου είναι εμφανές ότι κρύβεται και μια ακόμη συνειδητή εκ μέρους διάψευση των σεναρίων περί τυχόν προεκλογικής συνεργασίας του με τη Ν.Δ., χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι απαραιτήτως και πάλι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή