Αποστάσεις από ΠΑΣΟΚ η Ωρα Αποφάσεων

Αποστάσεις από ΠΑΣΟΚ η Ωρα Αποφάσεων

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακριτή πολιτική παρουσία και στην τρέχουσα επικαιρότητα επιδιώκει πλέον η Ωρα Αποφάσεων, γεγονός που επιβεβαιώνει τη βούληση της Αννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη να αναβαθμίσουν σύντομα την πολιτική τους κίνηση σε κόμμα. Μετά την προχθεσινή επικριτική τους παρέμβαση κατά του κ. Παρασκευόπουλου για τους αποφυλακισθέντες (με τον νόμο του) που διέπραξαν την απίστευτη ληστεία στο Π. Φάληρο, χθες η Ωρα Αποφάσεων εξέδωσε εκτενέστατη ανακοίνωση και για τα «κόκκινα» δάνεια.

«Το οξύτατο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα των “κόκκινων” δανείων πρέπει να λυθεί με δικαιοσύνη κι όχι να γίνει πεδίο άσκησης νεολαϊκισμού και νεοκρατισμού» επισημαίνουν οι τρεις και προτείνουν την αξιοποίηση της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί στην Ισλανδία, στην Ισπανία και στην Ιρλανδία. Συγκεκριμένα, οι τρεις διαφοροποιούνται πλήρως όχι μόνον από το κυβερνητικό σχέδιο, αλλά και από την αντιπρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, καθώς τονίζουν ότι «η κρατικοποίηση των “κόκκινων” δανείων, που ουσιαστικά προτάθηκε μέσα από τη σύσταση κρατικού Ταμείου Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, γυρίζει τη χώρα σε πρακτικές του ’70 και του ’80, διότι αυξάνει το δημόσιο χρέος, μεταφέροντας το πρόβλημα των ανήθικων επιχειρηματιών, των τραπεζιτών του παρασιτισμού και των συστηματικών μπαταχτσήδων, στις πλάτες του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή των δυσβάσταχτα φορολογουμένων πολιτών και επιχειρήσεων. Η πρόταση για σύσταση Ταμείου Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων συνιστά την επιβλαβή εκδοχή του κρατικοδίαιτου συντηρητισμού που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και στα μνημόνια», καταλήγουν οι τρεις, φωτογραφίζοντας και πάλι την κ. Γεννηματά και επιβεβαιώνοντας έτσι την απολύτως διακριτή αντιπολιτευτική στάση που επιδιώκουν να έχουν στον χώρο του κέντρου.

Τι αντιπροτείνουν οι τρεις για τα «κόκκινα» δάνεια; 1. Ρεαλιστική εκτίμηση της αξίας του ακινήτου του δανείου και με βάση αυτήν να γίνεται η ρύθμιση 2. Ρεαλιστική εκτίμηση του μηνιαίου ποσού που ο οφειλέτης μπορεί να διαθέσει. 3. Ατοκο πάγωμα της διαφοράς μεταξύ της εκτιμηθείσης αξίας και του ποσού του δανείου για μια 10ετία. 4. Επανεκτίμηση στο τέλος της 10ετίας –ή οποτεδήποτε  συντρέξουν ουσιώδεις μεταβολές– του ύψους της μηνιαίας δόσης. «Αυτή πρέπει να είναι η εθνική πρόταση διαπραγμάτευσης και συμφωνίας με τους δανειστές» καταλήγουν οι τρεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή