Ν.Δ.: Οι χαμένοι μήνες κόστισαν δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία

Ν.Δ.: Οι χαμένοι μήνες κόστισαν δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καταγγελίες, ειρωνείες, αλλά και την ευχή αυτή να είναι η τελευταία διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, υποδέχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση την είδηση ότι η τρόικα για ακόμη μία φορά συμφώνησε να ξαναέλθει στη χώρα μας, μήπως και ολοκληρωθεί επιτέλους η περιβόητη αξιολόγηση. Προδικάζοντας, μάλιστα, ως καταστροφικό για την οικονομία το αποτέλεσμα, τόσο η Ν.Δ. όσο το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι κατήγγειλαν την κυβέρνηση ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τα νέα χαράτσια και τις περικοπές που πρόκειται να επιβληθούν, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα θα ήταν σαφώς ηπιότερα αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιούσε ότι η συμφωνία με τους εταίρους ήταν μονόδρομος και κυρίως ότι οι καθυστερήσεις που αναιτίως προκάλεσε τους τελευταίους μήνες επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.

«Τόσοι χαμένοι μήνες κόστισαν δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, για να ομολογήσει κυνικά η κυβέρνηση των κ. Τσίπρα-Καμμένου ότι κόβει συντάξεις και μειώνει το αφορολόγητο», σχολίασε δηκτικά η Ν.Δ. και αποκάλεσε τη διαπραγμάτευση «παράσταση της κυβέρνησης» που έπεσε με την παραδοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι «τα μέτρα θα δυσαρεστήσουν τον ελληνικό λαό». Ο δε εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασ. Κικίλιας, αφού ευχήθηκε ειρωνικά «καλό Πάσχα στους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», τους προέτρεψε «να πάνε τώρα στις περιφέρειές τους και να εξηγήσουν στους Ελληνες πώς η αύξηση των συντάξεων και του αφορολογήτου και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μετατράπηκαν σε υπερφορολόγηση, περικοπές και φτώχεια».

«Υστερα από επτά μήνες τυχοδιωκτισμών, η κυβέρνηση συμφώνησε για προνομοθέτηση νέων μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ με όρους παράδοσης ηττημένου», τόνισε η Φώφη Γεννηματά και την κατήγγειλε ότι «αποδέχθηκε τη νέα περικοπή των συντάξεων και την καταβαράθρωση του αφορολογήτου, χωρίς να πάρει τίποτε για το δημόσιο χρέος». «Αν έπειτα από αυτά ο κ. Τσίπρας αναρωτιέται ακόμη το ποιοι παίζουν τις “κουμπάρες”, δεν έχει παρά να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι τυχόν παραμονή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία, «μόνο αδιέξοδα και καταστροφή θα προκαλέσει».

«Το μόνο που απεδείχθη ότι παζάρευε ο κ. Τσίπρας είναι ποιος πρωθυπουργός θα πληρώσει τον λογαριασμό», σχολίασε και ο Στ. Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι «το ύψος του λογαριασμού έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό». «Ολα τα υπόλοιπα, για ανυποχώρητες μάχες και σκληρή διαπραγμάτευση, είναι λόγια του αέρα για τα non papers του Μαξίμου», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού καταγγέλλοντας και εκείνος ότι η αμφιθυμία των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που πρωτίστως έβλαψε την οικονομία.

Σε άλλο μήκος κύματος, τέλος, ο Βασ. Λεβέντης εξέφρασε την ελπίδα του «στη νέα επίσκεψη των θεσμών η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα μασημένα λόγια και τους δισταγμούς» και κάλεσε τα άλλα κόμμα της αντιπολίτευσης να πάψουν να την υπονομεύουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή