Ντάισελμπλουμ για τις χώρες του Νότου: Θα άλλαζα τη διατύπωση, όχι το μήνυμα

Ντάισελμπλουμ για τις χώρες του Νότου: Θα άλλαζα τη διατύπωση, όχι το μήνυμα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι, όπως υποστηρίζει, θα έπρεπε, ίσως να διατυπώσει διαφορετικά τα όσα είπε για τις χώρες του Νότου, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, φαίνεται πως παραμένει σταθερός στις απόψεις που εξέφρασε, και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Οπως σημειώνει, «κατά πάσα πιθανότητα» θα είχε επιλέξει διαφορετική διατύπωση εάν μπορούσε, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι το ζήτημα προσέλαβε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ό,τι θα έπρεπε.

«Κλιμακώθηκε σε τεράστιο βαθμό», ανέφερε, προσθέτοντας πως οι αντιδράσεις του προκάλεσαν την εντύπωση ότι είχε διαπράξει κάποιου είδους «έγκλημα πολέμου». «Ήταν ο τρόπος μου να ξεκαθαρίσω ότι η αλληλεγγύη δεν είναι ελεημοσύνη», εξήγησε.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ απέδωσε τις αντιδράσεις ορισμένων πολιτικών του νότου, που ζήτησαν ακόμα και παραίτησή του, σε συσσωρευμένη οργή για τις δημοσιονομικές πολιτικές που ακολουθούνται τα τελευταία οκτώ χρόνια στην ευρωζώνη.

«Μέρος των χωρών της ευρωζώνης αισθάνεται ότι αυτή η πολιτική είναι πολύ βορειοευρωπαϊκή», σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην προεδρία του Eurogroup, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι προτίθεται να παραμείνει στη θέση του προέδρου έως το τέλος της θητείας του, στις αρχές του 2018, εκτός εάν σχηματιστεί γρήγορα κυβέρνηση στην Ολλανδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή