Συνεχίζεται η κριτική των κομμάτων για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης

Συνεχίζεται η κριτική των κομμάτων για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους συνεχίζεται η σφοδρή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις κυβερνητικές επιλογές σε σχέση με τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, στον απόηχο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη επιμένουν ότι η συμφωνία που περιγράφει η κυβέρνηση και στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κ.Ε. αποτελεί ουσιαστικά ένα 4ο μνημόνιο, το οποίο, μάλιστα, δεν προβλέπει χρηματοδότηση. Ιδιαίτερα σε σχέση με τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος, αναφέρουν ότι η τοποθέτησή τους στο 3,5% του ΑΕΠ υπονομεύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, διατηρεί την εξοντωτική υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και με την προσθήκη των επιπλέον μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ απειλούνται κοινωνικές εκρήξεις. Επισημαίνεται, επίσης, ότι δεν υπήρξε καμιά συμφωνία για το χρέος, ενώ τα όποια αντίμετρα θα εφαρμοσθούν εάν και εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Το ΚΚΕ υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του, μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «οι αναφορές στις δήθεν “επιτυχίες” της διαπραγμάτευσης προκαλούν τη νοημοσύνη του λαού, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με ένα νέο γύρο επίθεσης, με τη μείωση του αφορολόγητου, τη νέα περικοπή στις συντάξεις, την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων κ.λπ.». Υπογραμμίζεται, επίσης, στην ανακοίνωση του Περισσού ότι «το παραμύθι των “αντιμέτρων” δεν πείθει κανέναν», κυρίως διότι «η μερίδα του λέοντος των “αντίμετρων” θα κατευθυνθεί στο κεφάλαιο μέσω της μείωσης της φορολογίας του και της επιδότησής του για φθηνούς και αναλώσιμους εργαζόμενους».

Στην Ενωση Κεντρώων θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Οπως αναφέρουν, με την ομιλία του στην Κ.Ε. διαφήμισε μια συμφωνία που δεν έχει καν ολοκληρωθεί, καθώς δεν έχουν κλείσει «ούτε τα εργασιακά ούτε το θέμα της ΔΕΗ».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης ανήρτησε ένα ιδιαίτερα επικριτικό σχόλιο στο Twitter: «Αν ψάχνουν δικαιολογίες, μπορούν να πουν στους συνταξιούχους ότι τους κόβουν τις συντάξεις για να δοκιμάσουν την πίστη τους στην Αριστερά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή