Μητσοτάκης: «Βατερλώ» μιας θλιβερής διακυβέρνησης η β’ αξιολόγηση

Μητσοτάκης: «Βατερλώ» μιας θλιβερής διακυβέρνησης η β’ αξιολόγηση

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για της Υγεία.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως η β' αξιολόγηση είναι ένα «βατερλό μιας θλιβερής διακυβέρνησης και απόδειξη ότι το παρελθόν εκδικείται και το πολιτικό ψέμα του παρόντος παράγει μια εθνική τραγωδία για το μέλλον».

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για άτακτη υποχώρηση, αυτογελοιοποίηση και παράδοση της κυβέρνησης στους δανειστές.

«Εκτός όμως από άτακτη υποχώρηση, συνιστά το βατερλό μίας θλιβερής διακυβέρνησης και απόδειξη ότι το παρελθόν εκδικείται» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει τη διαπραγμάτευση σαν θρίαμβο ενώ κάποιοι μίλησαν για τέλος της λιτότητας».

Ακολούθως έκανε τρεις επισημάνσεις:

-τα μέτρα είναι οδυνηρά για όλους τους Έλληνες και περισσότερο για τους ασθενέστερους και παραβιάζουν κάθε κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης

-η καθυστέρηση έχει κόστος για την οικονομία και την κοινωνία

-η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για τα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της χωρίς κάτι χειροπιαστό στο χρέος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η πολιτική της κυβέρνησης είχε κόστος 12 δισ για την Οικονομία και ακολούθως έκανε λόγο για μία πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. 

«Εξεταστική και για το 1996 και για τη διετία 2015-2016»

Όσον αφορά την Υγεία, είπε πως σήμερα είναι σε χειρότερη κατάσταση από ποτέ και τα νοσοκομεία κρατιούνται χάρη στην αυταπάρνηση των εργαζομένων, το έργο των οποίων εξήρε. Πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος να μη χρηματοδοτηθούν έργα στην Υγεία γιατί οι υπηρεσίες της ΕΕ δεν εγκρίνουν τα σχέδια. 

Αναφορικά με το αίτημα της κυβέρνησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχολίασε απευθυνόμενος στην κυβερνητική πτέρυγα: «Πιστεύετε ότι θα μας φέρετε σε δύσκολες θέσεις με εξεταστικές;». «Τις δεχόμαστε αν μπει και το 1996 και το 2015-16» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική πρόταση αφήνει έξω το 1996 λόγω της θητείας Κουρουμπλή εκείνη τη χρονιά.

«Όταν ανοίξατε την πόρτα στα ορφανά του Τσοχατζόπουλου και διάφορους άλλους, αναλάβατε και τις ευθύνες τους» πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή