ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μηνύματα των πολιτικών για το Πάσχα

ta-minymata-ton-politikon-gia-to-pascha-2185561

Με αφορμή τους εορτασμούς των ημερών, οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν ευχές για ένα καλό Πάσχα, ενώ από τα μηνύματά τους δεν έλλειψαν και οι αναφορές στην πολιτική κατάσταση και το μέλλον της χώρας.

Σταύρος Θεοδωράκης: «Να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε ότι επιβάλλεται»

«Να νικήσουμε τα προβλήματα. Να φύγουμε μπροστά. Με γνώση και σχέδιο. Να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε ότι επιβάλλεται», τονίζει στο πασχαλινό μήνυμα του ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης ευχόμενος ιδιαίτερα στους νέους ξενιτεμένους, «να κάνουμε του χρόνου Πάσχα εδώ, όλοι μαζί».

Ο κ. Θεοδωράκης επίσης συσχετίζει την εορτή του Πάσχα με αυτήν της άνοιξης και την αναγέννηση, την ελπίδα και τη δύναμη της ζωής, επισημαίνοντας ότι «έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα με ένα σπάνιο και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και να είμαστε μέλη μιας κοινωνίας που παρά την κρίση στέκεται όρθια και δείχνει την ανθρωπιά της σε όσους έχουν ανάγκη».  

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Πάνο Καμμένο

Τις θερμότερες ευχές του, στα στελέχη, τους στρατευμένους και τις οικογένειες όλων αποστείλει με την ευκαιρία των Αναστάσιμων ημερών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Έχοντας την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ως ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, ας αφήσουμε το Αναστάσιμο φως που ευαγγελίζεται η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, να φωτίζει τη ζωή όλων μας και να μας χαρίζει υγεία, ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία για το αύριο», σημειώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Φώφη Γεννηματά: «Το φως της Ανάστασης να μας γεμίσει ελπίδα»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με το Πασχαλινό μήνυμα της εύχεται «Το φως της Ανάστασης να μας γεμίσει ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία».

Γιώργος Παπανδρέου: «Το καλλίτερο αύριο θα έρθει μέσα από τους δικούς μας αγώνες»

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΗΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνει ότι «Το καλλίτερο αύριο θα έρθει μέσα από τους δικούς μας αγώνες».

«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθη», τονίζει στην ευχή του ο Βασίλης Λεβέντης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Βρισκόμαστε στην 7η χρονιά μνημονίων και λιτότητας και ο Ελληνικός λαός υποφέρει και βασανίζεται. Ιδιαίτερα οι νέοι αναχωρούν στο εξωτερικό αρκετοί, ενώ όσοι μένουν είναι άνεργοι ή αμείβονται με εξευτελιστικές αμοιβές. Αλλά και η τρίτη ηλικία υποφέρει και αυτή, αφού οι συντάξεις έχουν κοπεί κατά το ήμισυ και πλέον με ένα κόστος ζωής που διαρκώς αυξάνει. Τα κόμματα αντί να τρώγονται και να κάνουν θεατρικές παραστάσεις στη Βουλή, οφείλουν με αίσθημα ευθύνης να συνεννοηθούν».

«Πάνω η πατρίδα κάτω τα κόμματα, Αυτό πρέπει να γίνει σύνθημα όλων μας. Η Ενωση Κεντρώων εύχεται χρόνια πολλά σε όλους και ο αναστάς Χριστός να φωτίσει όλους, μας γιατί περιθώρια για άλλα λάθη δεν υπάρχουν», καταλήγει ο κ. Λεβέντης.

Αντώνης Σαμαράς: «Μετά τα Πάθη και τις μεγάλες δοκιμασίες, έρχεται πάντα η Ανάσταση»

«Οι Έλληνες το ξέρουμε: μετά τα Πάθη και τις μεγάλες δοκιμασίες, έρχεται πάντα η Ανάσταση», δήλωσε νωρίτερα, σήμερα, ο τέως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.