Με συνέδριο απαντά η Φώφη Γεννηματά στις αμφισβητήσεις

Με συνέδριο απαντά η Φώφη Γεννηματά στις αμφισβητήσεις

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οταν αρχίζουν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ, δύσκολα σταματούν», έλεγε χθες πρώην υπουργός της Χαρ. Τρικούπη, και η περιπαικτική του πρόβλεψη μάλλον θα επαληθευθεί με το παραπάνω σήμερα, καθώς η κ. Φώφη Γεννηματά θα σηκώσει το γάντι έναντι όσων αμφισβήτησαν τις επιλογές της στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου. Στενοί της συνεργάτες δεν έκρυβαν ότι στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει την απόφασή της «να απαλλαγεί η παράταξη από προσωποπαγείς μηχανισμούς που κάθε τρεις και λίγο στέκονται εμπόδιο στη διεύρυνσή της». Αφηναν έτσι να εννοηθεί ότι η κ. Γεννηματά θα αναγγείλει έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας θεσμικά σε όσους εκτιμά ότι την υποσκάπτουν. Δηλαδή, μεταξύ άλλων, στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στ. Ξεκαλάκη και στον ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη, θεωρώντας ότι χωρίς να έχουν μαζί της ουσιαστικές πολιτικές διαφορές την κατήγγειλαν το Σάββατο –με προσωπικά κίνητρα– ότι δεν επιθυμεί τη δημιουργία ενός νέου κεντρώου προοδευτικού φορέα, αλλά να πραγματοποιήσει ένα ελεγχόμενο συνέδριο της ΔΗΣΥ, προκειμένου να παραμείνει πρόεδρός της.

Κατόπιν τούτων, η συνεδρίαση της Κ.Ο. (στην οποία θα είναι παρών και ο κ. Ξεκαλάκης) αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον όταν φημολογείτο ότι ο εκλεγμένος από την Κ.Ε. γραμματέας όχι μόνον δεν θα παραιτηθεί –ακουγόταν ότι θα του το ζητήσει η κ. Γεννηματά–, αλλά είναι αποφασισμένος να προκαλέσει την κ. Γεννηματά να συγκαλέσει και πάλι την Κ.Ε. και να τον αμφισβητήσει ενώπιόν της, πιστεύοντας προφανώς ότι εξακολουθεί και διαθέτει τη στήριξή της. Επιπλέον δε, θα επιμείνει μέχρι κεραίας στην πρόταση που κατέθεσε με τον κ. Ανδρουλάκη το συνέδριο της ΔΗΣΥ να είναι ανοικτό και στο Ποτάμι και στους «3» (Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη), καταλογίζοντας στην κ. Γεννηματά ότι αυτό είναι που επιθυμεί η βάση – δηλαδή, την επανένωση όλου του χώρου και όχι μια ελεγχόμενη από την ίδια διαδικασία.

Η αναμενόμενη αντίδραση της κ. Γεννηματά ήδη περιγράφηκε. «Για το καλό του ΠΑΣΟΚ δεν επιδίωξε ποτέ να κάνει συνέδριο ξεκαθαρίσματος» έλεγαν συνεργάτες της, υπονoώντας ότι μικροκομματικοί σχηματισμοί που υπήρχαν στο κόμμα προ της εκλογής της εκμεταλλεύονται την τότε δύναμή τους. Επιβεβαίωναν, έτσι, ότι θα προαναγγείλει έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για να επιβεβαιώσει και σε κομματικό επίπεδο τη δημοφιλία που αισθάνεται ότι έχει στους πολίτες. Μέχρι, δε, να διεξαχθεί αυτό το συνέδριο, ακουγόταν ότι θα αδρανοποιήσει πλήρως την Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ (μάλλον διότι αισθάνεται ότι δεν την ελέγχει) και ότι στη θέση της θα λειτουργεί η ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου).

Τι απαντούσαν το βράδυ στις φήμες αυτές οι ενιστάμενοι; Οι κ. Ξεκαλάκης και Ανδρουλάκης φέρονταν αποφασισμένοι να ξανασηκώσουν το γάντι για τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, πριν όμως από αυτό της ΔΗΣΥ. «Να το αναγγείλει σήμερα κιόλας η Γεννηματά και να το κάνει μέσα στους επόμενους δύο μήνες, όπως ορίζει το καταστατικό, για να δούμε τίνος οι προτάσεις απηχούν τελικά τη βάση της παράταξης», έλεγαν συνεργάτες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή