ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H ΝΔ επικαλείται φράση του Τσώρτσιλ αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα

h-nd-epikaleitai-frasi-toy-tsortsil-anaferomeni-ston-alexi-tsipra-2187278

Με μία καυστική ανακοίνωση η ΝΔ ασκεί κριτική προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για την συνέντευξη του προχθές στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για 26 φόρους που έχουν επιβληθεί από τη κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου «σε μια προσπάθεια – ελπίζουμε όχι μάταιη – να επαναφέρουμε τον πρωθυπουργό της χώρας σε μια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα». Επικαλείται δε, και μία φράση του Τσώρτσιλ, την οποία όπως λέει θυμήθηκαν λόγω του Αλέξη Τσίπρα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Ο κ. Τσίπρας μας έφερε στο μυαλό κάτι που είχε πει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ για έναν πολιτικό της εποχής του: “Μια φορά συναντήθηκε τυχαία με την αλήθεια και έκανε ότι δεν την πρόσεξε”.

Σε προχθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση λέγοντας ότι “έχει αυξήσει μόνο μία μονάδα το Φ.Π.Α.”.

Σε μια προσπάθεια – ελπίζουμε όχι μάταιη – να επαναφέρουμε τον πρωθυπουργό της χώρας σε μια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, του θυμίζουμε τους φόρους που έχει επιβάλλει, οι οποίοι δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 26!

Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται οι περικοπές στις συντάξεις. Όσες έγιναν και όσες έχει ήδη συμφωνήσει να γίνουν. Ο κ. Τσίπρας εξελέγη με υποσχέσεις για παροχές 12 δις και φόρτωσε τους πολίτες με μέτρα 12,5 δις.

Εξελέγη με σημαία τη μάχη κατά της λιτότητας και τελικώς επέβαλε 8 φορές μεγαλύτερη από όσο του είχε ζητηθεί και καμαρώνει κι από πάνω. Εξελέγη τάζοντας ότι “με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσει τα Μνημόνια”, έφερε ένα τρίτο αχρείαστο και τώρα έχει συμφωνήσει σε ένα τέταρτο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση.

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να συνεχίσει να ζει στο σύννεφο αλαζονείας και αυταρέσκειας που βρίσκεται σήμερα. Και να επαίρεται ότι ο κόσμος τον στηρίζει. Οι πολίτες, που πληρώνουν τις συνέπειες της πολιτικής του, θα δώσουν την απάντησή τους».