ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση έφερε την τροπολογία χωρίς έκθεση του Γεν. Λογιστηρίου του Κράτους

chatzidakis-i-kyvernisi-efere-tin-tropologia-choris-ekthesi-toy-gen-logistirioy-toy-kratoys-2187588

Τη στάση της κυβέρνησης σε σχέση με την τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ που υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης

Μιλώντας το Σάββατο στο ΣΚΑΪ  είπε: «Η στάση της κυβέρνησης στην τροπολογία δείχνει ότι πρωτίστως νοιάζεται για την πολική της επιβίωση ξεχνώντας τις διακηρύξεις της για υπεράσπιση των φτωχότερων» .

«Για να πετύχουν το σκοπό τους παραβίασαν τον κανονισμό της Βουλής, παραβίασαν το Σύνταγμα και έφεραν μια τροπολογία χωρίς έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Η τροπολογία που ψήφισε χθες η Κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή προβλέπει την απαλλαγή επενδυτών από πρόστιμα για λαθρεμπόριο, υπό προϋποθέσεις.

Επί της ουσίας αφορά στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, συμφερόντων Σαββίδη, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο κ. Σαββίδης ουσιαστικά επιδοτείται με 38 εκατομμύρια ευρώ γιατί τόσα ήταν τα πρόστιμα μαζί με τις προσαυξήσεις που διαγράφονται από την ΣΕΚΑΠ.