ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oμιλητής σε εκδήλωση του Harvard o Kώστας Μπακογιάννης (ΦΩΤΟ)

Oμιλητής σε εκδήλωση του Harvard o Kώστας Μπακογιάννης (ΦΩΤΟ)

Στη Βοστώνη βρέθηκε ο Περιφερειάρχης τις προηγούμενες ημέρες προσκεκλημένος ως ομιλητής σε εκδήλωση του πανεπιστημίου του Harvard αλλά και προσκεκλημένος των Ελλήνων ομογενών για τους εορτασμούς των 196 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Ο κ. Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Weatherhead Center for International Affairs, του μεγαλύτερου διεθνούς Κέντρου Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Harvard, μέσα από το παράδειγμα της Ελλάδας, μίλησε για την κρίση της εκπροσώπησης και των θεσμών, την αναγκαιότητα ανάπτυξης ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου και καταπολέμησης του λαϊκισμού, αλλά και την εφαρμογή πολιτικών που προέρχονται από «κάτω προς τα πάνω».

Επίσης συναντήθηκε με τον μητροπολιτη Βοστώνης, Μεθόδιο, την Γενική Πρόξενο Ιφιγένεια Καναρά, τον Δήμαρχο της Βοστώνης και εκπροσώπους των συλλόγων και των ελληνικών κοινοτήτων της Περιοχής.

Στο πλαίσιο των εορτασμών πραγματοποίησε ομιλία στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης, ενώ ήταν και ο τελετάρχης στην παρέλαση που έλαβε χώρα την Κυριακή στο κέντρο της Βοστώνης.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Περιφερειάρχης τιμήθηκε με το μετάλλιο της ομοσπονδίας των ελληνικών συλλόγων Νέας Αγγλίας.

Oμιλητής σε εκδήλωση του Harvard o Kώστας Μπακογιάννης (ΦΩΤΟ)-1

Oμιλητής σε εκδήλωση του Harvard o Kώστας Μπακογιάννης (ΦΩΤΟ)-2

Oμιλητής σε εκδήλωση του Harvard o Kώστας Μπακογιάννης (ΦΩΤΟ)-3