ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Να απαντήσει η ΝΔ γιατί δεν ψηφίζει τα θετικά μέτρα

Τζανακόπουλος: Να απαντήσει η ΝΔ γιατί δεν ψηφίζει τα θετικά μέτρα

Έχουμε μια συμφωνία που έχει μια ισορροπία, καθώς πρώτη φορά μετά από 7 χρονια κλείνει αξιολόγηση χωρίς επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση, ενώ είναι και πρώτη φορά που υπάρχουν αντίμετρα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στο κανάλι της Βουλής.

Εξήγησε την αναγκαιότητα της συμφωνίας γιατί η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές χρήματος, προσθέτοντας ότι σε αυτή τη φάση έπρεπε να έχουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε η οικονομία να προχωρήσει με σταθερότητα και να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη. Τόνισε ότι «η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε αποτελεί το κλειδί για να μπορέσει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα και να μπορέσουμε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε στις αγορές και να αναχρηματοδοτούμε από μόνοι μας το χρέος». Σημείωσε ότι «αυτό που πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης είναι για ποιον λόγο η ΝΔ δεν αποδέχεται να ψηφίσει τα θετικά μέτρα που θα μπουν σε ένα ξεχωριστό άρθρο».

Ερωτηθείς δε για το ενδεχόμενο να συμπληρωθούν κάποια καινούρια μέτρα στο διάστημα έως το Eurogroup, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμιά περίπτωση μέχρι τις 22 Μαΐου να υπάρξει πρόσθεση νέων μέτρων. Όταν τελειώνει η τεχνική συμφωνία, τελειώνει η τεχνική συμφωνία». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι αυτό που συζητείται έως τις 22 Μαΐου είναι το ζήτημα του χρέους και πως όλη η προσοχή της κυβέρνησης στρέφεται στην επίτευξη μιας όσο το δυνατόν καλύτερης συμφωνίας, για να υπάρξει μια συνολική διευθέτηση του χρέους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε επίσης ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι πρόκειται για μια συμφωνία ισορροπημένη -καθώς υπάρχουν τα αντίμετρα- αλλά και αναγκαία, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)