ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Κατά 1 δις ευρώ εκτινάχθηκαν μέσα σε 3 μήνες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές»

nd-kata-1-dis-eyro-ektinachthikan-mesa-se-3-mines-oi-lixiprothesmes-ofeiles-2188370

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΝΔ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της πρώτης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) έτους 2017.

Με ανακοίνωση του ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιάννης Βρούτσης, αναφέρει πως «Τα στοιχεία της πρώτης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) έτους 2017, αποτελούν ακόμη μια δυσάρεστη έκπληξη. Αποτυπώνουν και αποκαλύπτουν τις αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και την “κατάρρευση” της ρύθμισης των 100 δόσεων».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα χαρακτηριστικά πως «το πρώτο τρίμηνο του 2017, μεταφέρθηκαν στο ΚΕΑΟ, εκκρεμούσες οφειλές από τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα η εικόνα των ληξιπροθέσμων – όπως εμφανίζεται σήμερα στο ΚΕΑΟ – να είναι πλήρως απογοητευτική. Μόλις, μέσα σε 3 μήνες (Δεκέμβριος του 2016), έφτασαν στα 18,528 δις ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκαν κατά 990.000.000 ευρώ, σπάζοντας κάθε ρεκόρ».

Tέλος η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ακόμα πως «η ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει πλέον εξαντλήσει πολίτες και επιχειρήσεις, με ολέθρια αποτελέσματα» καθώς «παλινωδίες, σύγχυση, λάθη, παραλείψεις και ιδεοληψίες, έχουν οδηγήσει τους ασφαλισμένους σε απόγνωση και το ασφαλιστικό στον “αέρα”».